η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

European Tort Law - ΕΛΕ69To μάθημα διδάσκεται στην αγγλική γλώσσα και προσφέρεται στους προπτυχιακούς φοιτητές και στους φοιτητές του προγράμματος Erasmus. 

Διδάσκων: Βαλτούδης Αναστάσιος 


2 ώρες/ εβδομάδα, 4.00 ECTSΑ/Α
ΜΑΘΗΜΑΤΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ

ΕΞΑΜΗΝΟ

ΤΜΗΜΑ

ΗΜΕΡΕΣ

ΩΡΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΔΙΔΑΣΚΩΝ
5
EUROPEAN TORT LAW
Η
1
ΠΕΜΠΤΗ
2-4μμ
313
ΒαλτούδηςΏρες διδασκαλίας: Πέμπτη, 2-4 μ.μ. 

Αίθουσα: 313

Ημερομηνία Έναρξης: 2 Μαρτίου 2017

Διδακτικά βιβλία: Σημειώσεις Διδάσκοντα 

Ύλη: Σκοπός του δικαίου των αδικοπραξιών: παραδοσιακή νομική προσέγγιση και προσέγγιση από τη σκοπιά της οικονομικής ανάλυσης του δικαίου. Εξέλιξη και βασικά χαρακτηριστικά του δικαίου των αδικοπραξιών στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Σχέδια ενοποίησης του ευρωπαϊκού δικαίων των αδικοπραξιών: Βασικές αρχές του Ευρωπαϊκού Δικαίου των Αδικοπραξιών (PETL), ρυθμίσεις του 6ου βιβλίου του σχεδίου του κοινού πλαισίου αναφοράς (DCFR), αδικοπρακτική ευθύνη στο δίκαιο της Ε.Ε. Συγκριτική ανάλυση των προϋποθέσεων της (υποκειμενικής) αδικοπρακτικής ευθύνης: Η έννοια της ζημίας, οι κοινές συνισταμέ- νες της έννοιας της παράβασης της «υποχρέωσης επιμέλειας», αιτιώδης συνάφεια. Συγκριτική ανάλυση των εννόμων συνεπειών της αδικοπρακτι- κής ευθύνης: Η έκταση της αποκαταστατέας ζημίας. Ιδίως η αποζημίωση στην περίπτωση σωματικής βλάβης και η αποκατάσταση της καθαρώς οι- κονομικής ζημίας. Αντικειμενική ευθύνη και ευθύνη από διακινδύνευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: