η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο (Ά εξάμηνο)

1. Πότε διδάσκεται:

Χειμερινό Εξάμηνο

ΗΜΕΡΕΣΤΜΗΜΑΤΑΩΡΕΣΑΙΘΟΥΣΕΣΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΑΑ-Ω10-12πμΕυρυγένηςΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ/ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
ΠΕΜΠΤΗΑ-Ω4-6μμΕυρυγενηςΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ/ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

2. Ύλη μαθήματος :
Περιλαμβάνει τις βασικές θεματικές ενότητες που προϋποθέτουν την κατανόηση της διεθνούς έννομης τάξης. Μέσα από την ιστορική διαδρομή και την εξέλιξη του διεθνούς δικαίου γίνεται κατανοητή η φύση του, όπως και η θεσμική και κανονιστική συγκρότηση της διεθνούς κοινότητας. Δίνεται έμφαση στα υποκείμενα και στις κλασικές πηγές του διεθνούς δικαίου, στους σύγχρονους δικαιοπαραγωγικούς μηχανισμούς και στους φορείς δικαιωμάτων και υποχρεώσεων στη διεθνή έννομη τάξη. Εξετάζεται τόσο η σχέση ανάμεσα στη διεθνή και στις επιμέρους εσωτερικές δικαιοταξίες, όσο και η έννοια της κυριαρχίας υπό το πρίσμα του διεθνούς δικαίου. Περαιτέρω, εξετάζονται οι αρμοδιότητες και δικαιοδοσίες στο διεθνές δίκαιο, όπως επίσης οι αρμοδιότητες στο χώρο, ενώ τέλος αναλύονται η έννομη τάξη και τα βασικά όργανα των Ηνωμένων Εθνών.

3. Προτεινόμενα Συγγράμματα :
1) Χατζηκωνσταντίνου Κ., Χ. Αποστολίδης, Μ. Σαρηγιαννίδης, Θεμελιώδεις Έννοιες στο Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο [ ΚΩΔ.: 41959972]
 2) Αντωνόπουλος Κ. & Κ. Μαγκλιβέρας (επιμ.), Το Δίκαιο της Διεθνούς Κοινωνίας
[ ΚΩΔ.: 41958835]
 3)ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ 2η/2015, [Εύδοξο: 50658988]

4. Nomikithess Tips:

  •  Στην εξέταση η βαρύτητα του πρακτικού θέματος κυμαίνεται μεταξύ 60% και 70%, και του θεωρητικού ερωτήματος μεταξύ 40% και 30% αντίστοιχα στη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας. 
5.Χρήσιμο NomikiThess Υλικό
Πρακτικά Θέματα Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου  
     
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: