λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Πτωχευτικό Δίκαιο

Πτωχευτικό Δίκαιο
1. Πρόγραμμα Διδασκαλίας

Εαρινό εξάμηνο 2017

ΜΕΡΕΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ
ΩΡΕΣ
ΑΙΘΟΥΣΕΣ
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ
Α-Λ
12-3   μμ    
8
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ
Μ-Ω
12-3μμ
312
ΨΥΧΟΜΑΝΗΣ

2. Ύλη μαθήματος
Ουσιαστικές προϋποθέσεις κήρυξης της πτώχευσης (πτωχευτική ικανότητα φυσικών και νομικών προσώπων, παύση πληρωμών), τυπική προϋπόθεση (έκδοση δικαστικής απόφασης). Ουσιαστικό πτωχευτικό δίκαιο: Συνέπειες της πτώχευσης ως προς τον οφειλέτη. Συνέπειες της πτώχευσης ως προς τους πτωχευτικούς πιστωτές (ανέγγυους και ενέγγυους πιστωτές, κατηγορίες πιστωτών). Συνέπειες της πτώχευσης ως προς τους εγγυητές και τους συνοφειλέτες. Επίδραση της πτώχευσης επί των συμβάσεων. Πτωχευτική διεκδίκηση. Πτωχευτική ανάκληση. Διαδικασία της πτώχευσης: Οργάνωση της πτώχευσης. Διασφάλιση και διοίκηση του ενεργητικού. Διαπίστωση του παθητικού. Διαδικασίες 88 εξυγίανσης επιχειρήσεων: Διαδικασία συνδιαλλαγής, σχέδιο αναδιοργάνωσης. Περάτωση της πτώχευσης.

3. Προτεινόμενα Συγγράμματα
1. Λ. Κοτσίρης, Πτωχευτικό δίκαιο, 8η εκδ. Σάκκουλας, 2011 ΚΩΔ.: 12790905
2. Σ. Ψυχομάνης, Πτωχευτικό δίκαιο, 5η εκδ. Σάκκουλας 2012, ΚΩΔ.: 22705193
3. Ε. Περάκης, Πτωχευτικό δίκαιο, 2η εκδ. Νομ. Βιβλιοθήκη, ΚΩΔ.: 22768462
-Προς υποβοήθηση των φοιτητών παρέχονται επίσης σημειώσεις ενημερωμένες από τον καθηγητή, έκτασης 50 περίπου σελίδων


4.
Nomikithess tips

Και τα τρία προτεινόμενα συγγράμματα είναι πλήρη και αναλυτικά. Είθισται οι φοιτητές που παρακολουθούν τις παραδόσεις του κύριου Ψυχομάνη να παίρνουν και το δικό του σύγγραμμα. Ωστόσο και τα τρία συγγράμματα δεν περιλαμβάνουν τις τελευταίες αλλαγές του κώδικα.
Σε αλλά βοηθητικά εγχειρίδια, υπάρχει η επιτομή Αναστασόπουλου η οποία είναι ιδιαίτερα συνοπτική και τα πρακτικά των Μπεχρή-Κεχαγιούγλου. 

5. Χρήσιμο υλικό


Θα συμπληρωθεί σύντομα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: