Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

Aristotle 's Dispute Alternatives


Στις μέρες μας, όπου η αστάθεια των καιρών απαιτεί ευελιξία και εγρήγορση, η φράση «σκέψου έξω από το κουτί» αποκτάει ένα νέο νόημα πολύ πιο ουσιαστικό απ’ ότι σε άλλες εποχές. Στη νομική επιστήμη η διαμεσολάβηση είναι ο χώρος έξω από το κουτί, ακόμα ανεξερεύνητος ως προς τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει!

 Στη χώρα μας, ο θεσμός αυτός είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά εμείς μπορούμε να τον φέρουμε ένα βήμα μπροστά. Η ADA είναι μια ομάδα φοιτητών που αποφάσισε να “φλερτάρει” με  αυτόν το διαφορετικό θεσμό έξω από τις δικαστικές αίθουσες , αναζητώντας τη λειτουργία του θεσμού, συμμετέχοντας ενεργά στη στήριξη φοιτητών σε διεθνείς διαγωνισμούς  και οργανώνοντας εκδηλώσεις σχετικές με αυτόν.


Καλούμε , λοιπόν , όσους από εσάς θέλουν να γνωρίσουν μαζί μας αυτή την εναλλακτική νοοτροπία επίλυσης μιας διαφοράς, να ρίξουν μια ματιά στη σελίδα μας στο facebook  όπου σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημη συνάντηση για τις ενδεχόμενες δράσεις της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς!


Δεν υπάρχουν σχόλια: