λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Εκδήλωση ΑΡΔΙΝ με τον Κ. Λαπαβίτσα: "Ρωγμές στην Ε.Ε. - Η θέση της Ελλάδας"Εκδήλωση του Αριστερού Δικτύου Νεολαίας Θεσσαλονίκης με θέμα "Ρωγμές στην Ε.Ε.- Η θέση της Ελλάδας"

Ομιλητής: Κώστας Λαπαβίτσας, οικονομολόγος, Καθηγητής στη Σχολή SOAS του Πανεπιστημίου του Λονδίνου

Αίθουσα 1 του κτηρίου ΝΟΠΕ (1ος όροφος)

Έναρξη: 14:00

Είναι φανερό σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απέχει πολύ από τις παχιές κουβέντες και τις φανταχτερές διακηρύξεις με τις οποίες αυτή έχει περιβληθεί κατά καιρούς. Κι αν για τις προηγούμενες γενιές μεταξύ άλλων είχε συνδεθεί με αισθήματα ευημερίας, ευμάρειας και ασφάλειας όπως αυτά συμπυκνώνονται στα συνθήματα περί «ισχυρής Ελλάδας του ευρώ, στην ελίτ της Ευρώπης» κλπ, αυτό δεν ισχύει καθόλου για τη σημερινή νεολαία. 

Η νέα γενιά έχει γνωρίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση που νομοθετεί είτε με τα μνημόνια στις χώρες του Νότου, είτε με το νόμο για τα εργασιακά στη Γαλλία, είτε με τις πολιτικές λιτότητας στην υπόλοιπη Ευρώπη τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων για τη γενιά μας ως μελλοντικοί εργαζόμενοι. Στην Ελλάδα είναι η γενιά των 500 ευρώ, στη Γαλλία των 800, στην Ελλάδα είναι η άνεργη γενιά, στην Ευρώπη ολόκληρη η γενιά της επισφάλειας και της ανασφάλειας.

Την Ευρωπαϊκή Ένωση που στην εκπαίδευση προωθεί την γενικευμένη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση. Μετατρέπει την παιδεία σε μια δια βίου διαδικασία συλλογής μονάδων και πτυχίων όπου όποιος μπορεί να πληρώσει περισσότερο θα μπορεί να συλλέξει περισσότερα!

Στην Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης λοιπόν, η νεολαία ασφυκτιά! Η μόνη επιλογή για να ζήσουμε διαφορετικά είναι η ρήξη και η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε ένα νεολαιίστικο ρεύμα ρήξης με την Ε.Ε και ένα φοιτητικό κίνημα με αντίστοιχο προσανατολισμό. Γιατί μετά από 7 χρόνια και 3 μνημόνια φαίνεται ότι ο ευρωπαϊκός μονόδρομος δεν σώζει ούτε τη χώρα ούτε το λαό, αλλά οδηγεί στην καταστροφή. Γιατί για να αμφισβητηθούν οι μνημονιακές πολιτικές, της υποχρηματοδότησης στην εκπαίδευση, της επισφάλειας και της ανεργίας πρέπει να αμφισβητηθεί και να σπάσει το πολιτικό όριο της Ε.Ε, στο όνομα της παραμονής στην οποία επιβάλλονται τα μνημόνια.


Event στο fb: https://www.facebook.com/events/349825708753536/

Δεν υπάρχουν σχόλια: