η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Μια ματιά... μια ιδέα μία μέρα πριν τις εκλογές!


Ως nomikithess.gr δε θα μπορούσαμε να απουσιάσουμε από ένα γεγονός όπως οι φοιτητικές εκλογές. Ανατρέχοντας κανείς στο πρόσφατο παρελθόν μπορεί να διακρίνει τον έντονο πολιτικό χαρακτήρα του site, αντιλαμβανόμενος παράλληλα τον μη κομματικό και εξαρτησιογόνο χαρακτήρα του. 

Το site μας λοιπόν, το site των φοιτητών της Νομικής σχολής του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του ρόλου που θέλει να επιτελεί στη σχολή, να είναι ένας χώρος διαλόγου, ελεύθερης έκφρασης απόψεων και «η καρδιά των φοιτητών να χτυπά εδώ» πήρε μια πρωτοβουλία να ασχοληθεί με τις εκλογές με στόχο να αναδείξει τη σημασία της συμμετοχής στις φοιτητικές εκλογές αλλά και να βοηθήσει τον φοιτητή να καταλήξει σε ποιον θα εμπιστευθεί την ψήφο του.

Σε συνεργασία λοιπόν με τη συμφοιτήτριά μας Κωνσταντίνα Abbas, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μερικά βιντεακια, σε στυλ συνέντευξης, μέσα από τα οποία επιχειρούμε να αναδείξουμε τις βασικές θέσεις των παρατάξεων και σχημάτων που δραστηριοποιούνται στη σχολή μας.

Ήρθαμε ,λοιπόν, σε επικοινωνία με τους συνήθεις ύποπτους του τρίτου ορόφου οι οποίοι δέχτηκαν με προθυμία να συμμετέχουν. Πήραμε συνέντευξη από εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων, θέτοντάς τους τις ίδιες ερωτήσεις και προσπαθώντας η όλη διαδικασία να γίνει μέσα σε ένα κλήμα αμεροληψίας και δημοκρατίας.

Ευχαριστούμε όλους όσοι στήριξαν το εγχείρημα και συνέβαλαν ώστε να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Ελπίζουμε πως η προσπάθειά μας θα σε βοηθήσει να διαλέξεις πού θα πάει η ψήφος σου, ή εν τέλει να λύσεις κάποιες απορίες για τις διαφορετικές ιδεολογίες που υπάρχουν, τι πρεσβεύει ο κάθε πολιτικός χώρος και ποιες οι διαφορές τους. Τελικώς θα διαπιστώσεις ότι όλοι συμφωνούν πως διαφωνούν στη βάση τους, συμφωνούν όμως σε πολλά επιμέρους ζητήματα. Είναι μια αρχή κι αυτό.

Εμείς λοιπόν σε ενθαρρύνουμε να ψηφίσεις αυτόν που σε εκφράζει και που πιστεύεις ότι μπορεί να διεκδικήσει αυτά που σου αξίζουν, τη φοιτητική καθημερινότητα και τη σχολή που θέλεις.

Ευχές για μια εκλογική αναμέτρηση που θα έχει ένα γόνιμο αποτέλεσμα και θα αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον σύλλογο φοιτητών νομικής. Ευχές για έναν σύλλογο ενεργό, ζωντανό και δραστήριο.

Οι παρατάξεις, οι οποίες παραχώρησαν συνέντευξη:
  • Αγωνιστικές Κινήσεις
  • Bloco
  • Contra legem - Εαακ
  • Αγωνιστικές Κινήσεις
  • ΑΡΔΙΝ (Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας)
  • ΑΡΕΝ (Αριστερή Ενότητα)
  • ΑΦΠ (Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία)
  • ΔΑΠ - νδφκ
  • ΠΚΣ (Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας)
  • Πορεία


Όλα τα βίντεο με τις συνεντεύξεις μπορείτε να τα βρείτε: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: