λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση ΑΡΔΙΝ: Το πρόβλημα του πανεπιστημίου είναι η υποχρηματοδότηση!


Βροχερός ο καιρός σήμερα και για να μπεις στο κτήριο της ΝΟΠΕ χρειάζεσαι ομπρέλα. Το παρακάτω βίντεο είναι από την πλημμυρισμένη γραμματεία της Νομικής.
Το κτηριακό πρόβλημα της ΝΟΠΕ είναι γνωστό: 4 τμήματα σε 1 κτήριο, ανεπαρκείς αίθουσες, αμφιθέατρα με σπασμένα καθίσματα και καμένα φώτα, τουαλέτες χαλασμένες και βρώμικες και τώρα ταβάνια που στάζουν. Σύμφωνα με στοιχεία της Πρυτανείας, το ΑΠΘ χρηματοδοτήθηκε φέτος με 15 εκ. ευρώ, ενώ οι λειτουργικές του ανάγκες (φως, νερό , θέρμανση) αγγίζουν τα 18 εκ. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι με τόσο χαμηλή χρηματοδότηση η συντήρηση των κτηριακών υποδομών φαντάζει πολυτέλεια.

Οι ανάγκες συντήρησης του κτηρίου της ΝΟΠΕ είναι μεγάλες. Το ίδιο ισχύει και για τις ανάγκες σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. Παρόλα αυτά, η Κοσμητεία και η ΑΦΠ προκρίνουν τα λιγοστά χρήματα που υπάρχουν να διατίθενται για την «αισθητική αναβάθμιση» του 3ου, με έργα τέχνης, ταμπλό και σταντ. Είναι προφανές πως το πρόβλημα του πανεπιστημίου δεν είναι οι αφίσες . Είναι η τρομακτική υποχρηματοδότηση που μας επιβάλλουν και όσες δυνάμεις δεν κάνουν τίποτα για αυτήν δρουν αποπροσανατολιστικά για τους φοιτητές, αποδεχόμενες πλήρως το πλαίσιο της οικονομικής ασφυξίας χάριν του ευρώ και της ΕΕ.

Η κρατική χρηματοδότηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο έτος, ούτε όσο η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς επιτροπείας. Άλλωστε, στον περίφημο «αυτόματο κόφτη» δαπανών που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάγεται και ο προϋπολογισμός για την παιδεία, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε φορά που κάποιος δημοσιονομικός στόχος δεν πιάνεται, θα μειώνεται περαιτέρω η χρηματοδότηση χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η κατάσταση είναι πλέον σαφής: κυβέρνηση και δανειστές διαλύουν σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία κ.ά. στο βωμό της αποπληρωμής ενός μη βιώσιμου χρέους.

Να μην τους κοιτάμε άπραγοι όσο διαλύουν τις σχολές μας!
Να μην περιμένουμε να μας πέσει το ταβάνι στο κεφάλι για να αντιδράσουμε!
Να μην περιμένουμε να έρθουν τα δίδακτρα!
Να απαιτήσουμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των ιδρυμάτων, συντήρηση και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών, πρόσληψη επαρκούς διδακτικού και διοικητικού προσωπικού!


Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας Νομικής ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: