λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Πρωτοβουλία ΑΡ.ΔΙ.Ν - ΑΡ.ΕΝ. - Ανένταχτοι φοιτητές για αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών   Το πρόγραμμα σπουδών μας αφορά όλους γιατί μας «χτυπά» όλους! 
Υπόγραψε και Κινητοποιήσου μαζί μας!

Το νέο πρόγραμμα σπουδών (ΝΠΣ) της Νομικής έχει εφαρμοστεί ήδη για 2 χρόνια και τα προβλήματα που προκάλεσε στις σπουδές μας είναι προφανή. Το ΝΠΣ ήρθε να επιβάλλει έναν πολύ πιο εντατικό ρυθμό σπουδών στη Νομική, στον οποίο μπορούν  να ανταπεξέλθουν μόνο λίγοι και «εκλεκτοί». Η συγκέντρωση πολλών και δύσκολων υποχρεωτικών μαθημάτων (βλ. Διοικητικό στο Α’ εξάμηνο, Πολιτική Δικονομία ΓΜΑ στο Δ’...) στα 3 πρώτα έτη , η ύπαρξη προαπαιτούμενων για τις  συνθέσεις και η κατάργηση των επαναληπτικών μαθημάτων και εξεταστικών, συνθέτουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο σπουδών, καθώς η αποτυχία ακόμη και σε ένα μάθημα μπορεί να πάει κάποιον πίσω ακόμη και ένα έτος στις σπουδές του.  Πολλώ δε μάλλον, για ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών, που αναγκάζονται παράλληλα να εργαστούν για να σπουδάσουν ή να σπουδάσουν εξ αποστάσεως, τέτοιοι ρυθμοί σπουδών σημαίνουν στην ουσία αδυναμία περάτωσής τους και απόρριψη από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με δεδομένο ότι από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, το ΝΠΣ πρόκειται να εφαρμοστεί για όλα ανεξαιρέτως τα έτη της σχολής μας, αποφασίσαμε ως ΑΡΔΙΝ και ΑΡΕΝ να συγκροτήσουμε μαζί με ανένταχτους συμφοιτητές μας που προβληματίζονται για το ζήτημα μία Πρωτοβουλία Αγώνα που θα διεκδικήσει συγκεκριμένα αιτήματα από την Κοσμητεία.

Στη βάση αυτή συλλέγουμε υπογραφές καθημερινά στον 3ο όροφο και στα μαθήματα για την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στην Κοσμητεία της σχολής με τα παρακάτω αιτήματα και καλούμε κάθε συμφοιτητή και συμφοιτήτριά μας να υπογράψει, να συμμετάσχει στις δράσεις της πρωτοβουλίας και να δώσει το παρόν στη παράσταση διαμαρτυρίας:

Να διεκδικήσουμε:

-Κατάργηση των προαπαιτουμένων για τις συνθέσεις !


 -Επαναληπτική διδασκαλία, ιδίως σε δύσκολα μαθήματα όπως οι Δικονομίες

-Επαναληπτικές εξεταστικές για όλους!

-Πρόσληψη καθηγητικού προσωπικού

- Δημιουργία επαρκούς αριθμού τμημάτων σε όλα τα μαθήματα  –  Όχι 300 άτομα σε ένα αμφιθέατρο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: