η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Επιστροφή στα νομικά λημέρια...


Αφού απολαύσαμε αυτό το υπέροχο πράγμα που λέγεται ύπνος, είδαμε την οικογένειά μας τσουγκρίσαμε τα κόκκινα αυγά , φάγαμε το αρνάκι μας, ανάψαμε λαμπάδες και είπαμε κάμποσα Χριστός Ανέστη τη Δευτέρα επιστρέψαμε δυναμικά(;) στην ρουτίνα του φοιτητή νομικής.

Τουτέστιν, ανταμώσαμε με τους συναδέλφους μας στα γνώριμα αμφιθέατρα, που δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να καθαρίζονται που και που. Σαν να μην είχε περάσει μια μέρα οι ίδιες φράσεις κατέκλυσαν την καθημερινότητά μας "Σύμφωνα με το άρθρο...", "Υπάρχει πλούσια νομολογία σύμφωνα με την οποία..","Κατά την επίλυση του πρακτικού πρέπει..." και οι κώδικες έγιναν και πάλι η προέκταση του χεριού μας.

Και φυσικά στις συζητήσεις κυριάρχησαν το πώς περάσαμε το Πάσχα, τι κάναμε, αν ξεκουραστήκαμε και αν διαβάσαμε . Διάβασμα...άλλο πάλι και τούτο. Μια διαδικασία που είτε το θέλει είτε όχι κάθε φοιτητής πρέπει να εντάξει στο πρόγραμμά του κάποια στιγμή. Και μιας και βρισκόμαστε ενάμισι μήνα πριν την έναρξη της εξεταστικής έχουν αρχίσει να ηχούν τα καμπανάκια πως η στιγμή αυτή μάλλον έχει φτάσει. Θα προηγηθούν οι φοιτητικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 17 Μαΐου.

Πάντως η άνοιξη έχει μπει για τα καλά στη σχολή. Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνουν τα κελαηδήματα που επενδύουν ηχητικά τις παραδόσεις. Κελαηδήματα.. καλά έχεις διαβάσει, αφού αυτό το διάστημα οι αίθουσες της νομικής φιλοξενούν και μερικά πουλιά που μπαινοβγαίνουν πετώντας από τη μια πλευρά της αίθουσας στην άλλη. Ενώ επιτέλους οι αίθουσες έχουν εξοπλιστεί με νέα παράθυρα.


Μια "αξιοσημείωτη" αλλαγή έχει παρατηρηθεί και στη λέσχη του Α.Π.Θ. αφού τη Τρίτη εθεάθησαν ποτήρια, ναι ΠΟΤΉΡΙΑ δίπλα από τις βρύσες.
Δεν πιστεύεις;
Ορίστε.Ανανεωμένη είναι και η νέα εφαρμογή για κινητά myAuth αναπτύχθηκε από το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τους εκπαιδευομένους φοιτητές του, με στόχο την άμεση προσωποποιημένη ενημέρωσή σου για όλα τα θέματα της φοιτητικής καθημερινότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες ρίξε μια ματιά εδώ:
https://www.auth.gr/news/articles/23890?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook


Αυτά ,λοιπόν, είχε πάνω κάτω η επιστροφή στην σχολή.

😃
Π.Ζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: