λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση 22/03: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και η προοπτική του νέου δικηγόρουΤην Τετάρτη 22/03, ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα 312 της ΝΟΠΕ, το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και η προοπτική του νέου δικηγόρου". 

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο όπως είναι υπό διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση με τους δανειστές ,προκειμένου να κλείσει η β' αξιολόγηση του 3ου μνημονίου, διαγράφει ξεκάθαρα το μέλλον του νέου εργαζόμενου δικηγόρου. Πολύ περισσότερο όμως από αυτό, έρχεται να επισφραγίσει την πραγματικότητα του επαγγέλματος, όπως 6 χρόνια μνημονίων επέβαλλαν. Νομιμοποιώντας τον ήδη συνηθισμένο μισθό στην αγορά εργασίας, ενός υποκατώτατου μισθού στα 448 ευρώ, με τις εισφορές να ανέρχονται στο 40%,βάση του νέου ασφαλιστικού, την τεράστια ανεργία και μετανάστευση που μαστίζει την νεολαία, το όνειρο της άσκησης του επαγγέλματος πλέον είναι απαγορευτικό.

Ακριβώς λόγω αυτής της απόρριψης της νέας γενιάς από την εργασία, με αξιοπρεπείς όρους, χρειάζεται να εξοικειωθούμε με την πραγματικότητα μέσα στην οποία σήμερα οι δικηγόροι παλεύουν να επιβιώσουν, για να μπορέσουμε να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια.

Επειδή στην Νομική, μετά από 4-5 χρόνια σπουδών, εκτός από άγχος, δεν αποκτάμε πραγματικές παραστάσεις για την κοινωνία μέσα στην οποία θέλουμε να ασκήσουμε το λειτούργημα του δικηγόρου, μια μάλλον αναγκαία εκδήλωση για να βγούμε λίγο έξω από του τέσσερις τοίχους της σχολής.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: 
ο καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άγγελος Στεργίου 
ο δικηγόρος ΔΣΘ κ. Ζήσης Κλεισιάρης

Παρεμβαίνει ο μεταπτυχιακός φοιτητής της Νομικής ΑΠΘ, Δημήτρης Πλιακογιάννης, ασκούμενος δικηγόρος και μέλος της ΕΑΝΔιΘ.
  
Η εκδήλωση στο fb: https://www.facebook.com/events/1285369831552814/

Δεν υπάρχουν σχόλια: