λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΑΡΔΙΝ για το ζήτημα της επαναληπτικής εξεταστικής

Για το ζήτημα της επαναληπτικής εξεταστικής-
Η ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΗΣ

Παρά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον Κοσμήτορα της Σχολής και παρά τη δέσμευση να βρεθεί λύση στο θέμα των μαθημάτων που χάθηκαν, τόσες μέρες δεν έχουμε δει ούτε μία ανακοίνωση. Οι φοιτητές συνεχίζουν να μένουν μετέωροι, ενώ ο Κοσμήτορας φαίνεται να αποποιείται τις ευθύνες του ,περιμένοντας να δοθεί λύση απ΄όλο το ΑΠΘ συνολικά. Μάλιστα χθες μας διαβεβαίωσε ότι εάν ξεκινήσει το εξάμηνο δεν πρόκειται να γίνει επαναληπτική εξέταση.

Πρώτον, θεωρούμε ότι κάλλιστα η Κοσμητεία μπορεί να πάρει απόφαση, χωρίς να περιμένει "εξουσιοδότηση" από το ΑΠΘ συνολικά, κάτι που έχει άλλωστε γίνει και σε άλλα τμήματα πχ Ψυχολογία, Μουσικών Σπουδών,Θεάτρου, Φυσικής Αγωγής. Δεύτερον, η Κοσμητεία και μπορεί και έχει το δικαίωμα να επιλέξει να γίνει επαναληπτική ή εμβόλιμη εξεταστική, όταν συντρέχουν λόγοι όπως η αδυναμία των φοιτητών να παραστούν στην εξέταση λόγω επίσχεσης εργασίας του μόνου μεταφορικού μέσου της πόλης.

Ως Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας θεωρούμε απαράδεκτη την αδιαφορία της Κοσμητείας για τους φοιτητές που έχουν πρόβλημα μετακίνησης. Όταν μάλιστα ζούμε σε καιρούς που φοιτητές πιέζονται λόγω της οικονομικής κρίσης να τελειώσουν γρήγορα ή  έχουν ήδη φύγει από την πόλη σπουδών τους και έρχονται μόνο για εξεταστικές δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε αυτή την στάση!

 Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την επαναληπτική εξεταστική και πιστεύουμε ότι κάθε φοιτητής πρέπει να πάρει θέση προκειμένου να το πετύχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: