λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΑΡΔΙΝ Νομικής σχετικά με τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στον κοσμήτορα.

Η ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΘ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΡΟΛΑ

   Σήμερα, 12/09, υλοποιήθηκε η απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής για παράσταση διαμαρτυρίας στην Κοσμητεία για το ζήτημα που προέκυψε με το μάθηματα της Πολιτικής Δικονομίας 2 (Αναγκαστική εκτέλεση), το οποίο φέτος καλείται να διδαχθεί ολόκληρο το 4ο έτος σε ένα μόνο τμήμα, λόγω έλλειψης διδασκόντων. Το πρόβλημα του στιβάγματος φοιτητών σε αίθουσες ακατάλληλες για μεγάλα ακροατήρια είναι γνωστό και πάγιο στη σχολή μας, διαρκώς όμως εντείνεται.
 Η τεράστια μείωση προσωπικού που γνώρισε η σχολή μας και συνολικά το ελληνικό πανεπιστήμιο στα μνημονιακά χρόνια αποτελεί απότοκο της υποχρηματοδότησης και του παγώματος της διαδικασίας εκλογής νέων καθηγητών που επιβάλλουν οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.
  Σε μία κρίση ειλικρίνειας –ίσως και κυνισμού- ο κοσμήτορας
 κ. Δέλλιος μας είπε ξεκάθαρα «κάθε χρόνο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα» και ότι το 2021 το προσωπικό της σχολής δεν θα επαρκεί για να προσφέρει τα υποχρεωτικά μαθήματα του προγράμματος σπουδών χωρίς κανείς να ξέρει τι θα συμβεί τότε. Με λίγα λόγια σε 5 ΧΡΟΝΙΑ η σχολή ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ στοιχειωδώς, ενώ μέχρι τότε αναμένεται οι συνθήκες να γίνονται όλο και πιο απάνθρωπες. Ο Κοσμήτορας μας προέτρεψε βεβαίως να «προσαρμοστούμε» στην πραγματικότητα διάλυσης των σπουδών μας και της όποιας προοπτικής μας για ζωή και εργασία με αξιοπρέπεια, σαν να επρόκειτο για φυσική κατάστροφή κι όχι για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ των μνημονιακών κυβερνήσεων που υπηρετούν πειθήνια τους δανειστές. Πρέπει σήμερα να συνειδητοποιούμε ότι «δεν πάει άλλο» και να αρνηθούμε να γίνουμε η χαμένη γενιά που θα πληρώσει την κρίση του ευρωσυστήματος.

Μόνος δρόμος σήμερα για μας είναι ο μαζικός κι ανένδοτος ΑΓΩΝΑΣ για Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία και αξιοπρεπείς όρους σπουδών για όλους, κόντρα στις επιθυμίες ΕΕ-ΔΝΤ-κυβερνήσεων!

Αναφορικά με το ζήτημα της Πολιτικής 2, ο Κοσμήτορας δεσμεύτηκε μετά από πιέσεις να διερευνήσει τη δυνατότητα δημιουργίας 2ου τμήματος, εάν στη  ουσία κάποιος καθηγητής εθελοντικά το αναλάβει. Ως Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας θα συνεχίσουμε τις πιέσεις απέναντι σε κάθε υπεύθυνο, αναγνωρίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι κάθε λύση εντός του υφιστάμενου πλαισίου υποχρηματοδότησης είναι μόνο προσωρινή.      
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι παρατάξεις του «υγιούς διαλόγου» και των μνημονίων, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΑΦΠ και Φοιτ.Αν. αλλά και η ΠΚΣ, παρά το γεγονός ότι υπερψήφισαν την πρόταση του ΑΡΔΙΝ για την παράσταση διαμαρτυρίας, δεν έστειλαν ούτε έναν εκπρόσωπό τους.
Μπορούμε μάλλον και χωρίς αυτούς.
 Ευχαριστούμε όσους θυσίασαν λίγο από το χρόνο τους εν μέσω εξεταστικής προκειμένου να διεκδικήσουμε συλλογικά τα αιτήματά μας.
Η ενημέρωση για το θέμα θα συνεχιστεί και ο αγώνας πρέπει να   αναβαθμιστεί και να στηριχθεί από σύσσωμο το Σύλλογο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: