λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΑΡΔΙΝ Νομικής για την απόφαση του σημερινού ΔΣ - Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 12/9 στις 12:00 στην Κοσμητεία

Σήμερα, 09/9, το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας κατέθεσε ψήφισμα στο ΔΣ της Νομικής για το πρόβλημα του μειωμένου αριθμού τμημάτων στο μάθημα της Πολιτικής Δικονομίας 2 (Αναγκαστική Εκτέλεση). Το 4ο έτος καλείται να παρακολουθήσει το μάθημα στο ερχόμενο εξάμηνο σε ένα μόνο τμήμα, γεγονός που αποτελεί απαράδεκτη συνέπεια της έλλειψης προσωπικού και της υποχρηματοδότησης που επιβάλλουν τα μνημόνια και οι πολιτικές των δανειστών για την παιδεία στη χώρα μας. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα και ως εκ τούτου ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής προχωρά σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Κοσμητεία τη ΔΕΥΤΕΡΑ 12/9 στις 12 με αίτημα την αύξηση του αριθμού των τμημάτων και την εξασφάλιση ανθρώπινων όρων σπουδών για όλους. Να δώσουμε όλοι δυναμικά το παρόν. Ακολουθεί το κείμενο τους ψηφίσματος:
"Οι συνεχείς και ολοένα αυξανόμενες περικοπές σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών, ο τερματισμός φοιτητικών παροχών, όπως η στέγαση και η σίτιση δεν είναι ένα «αναγκαίο κακό», μια φυσική καταστροφή. Η υποχρηματοδότηση στα πανεπιστήμια της χώρας είναι χωρίς τέλος και στο ΑΠΘ από το 2010 έφθασε στο 75%. Όλα τα πιο πάνω είναι το αποτελέσματα κυβερνητικών πολιτικών που έχουν καταστήσει την εκπαίδευση το φτωχό συγγενή και έχουν στείλει στο ανάθεμα τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Εξάλλου για την Κυβέρνηση οι προτεραιότητες είναι άλλες. Να εξυπηρετούν τις οδηγίες των καρεκλοκενταύρων των Βρυξελλών, τις υποδείξεις των δανειστών και να πληρώνουν ένα ατέρμονο χρέος.
Αποτέλεσμα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού και αιθουσών είναι ουκ ολίγες φορές να καλούμαστε σ’ αυτή σχολή να παρακολουθήσουμε μάθημα, στριμωγμένοι σε αίθουσες που φιλοξενούν τον διπλάσιο αριθμό φοιτητών απ’ αυτόν για τον οποίο είχαν αρχικά σχεδιαστεί. Κατά συνέπεια,η παρακολούθηση καθίσταται από δύσκολη έως και απαγορευτική.
Αυτή την φορά στο στόχαστρο οι φοιτητές του 4ου έτους οι οποίοι από Οκτώβρη καλούνται να παρακολουθήσουν το μάθημα της πολιτικής δικονομίας 2 (αναγκαστική εκτέλεση), σε ένα και μόνο τμήμα με καθηγητή τον κ. Σοφιαλίδη. Είναι πέρα από κάθε λογική αυτό το οποίο μας ζητάτε.
Τα όσα επιχειρούνται για μία ακόμη φορά στη σχολή μας και στο πανεπιστήμιό μας δεν πρέπει να μας προκαλούν έκπληξη. Αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει και να συνηθίζουμε στην ιδέα πως είναι φυσιολογικά, παύοντας να διεκδικούμε τα αυτονόητα.
-Αξίζουμε ανθρώπινους όρους σπουδών, που απαιτούν την επιτακτική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
-Θεωρούμε απαραίτητο και διεκδικούμε να αυξηθεί ο αριθμός των τμημάτων στο μάθημα της Πολιτικής Δικονομίας 2 για να είναι εφικτό να παρακολουθηθεί το μάθημα από το σύνολο των τεταρτοετών φοιτητών.
Στη βάση αυτή ως Σύλλογος Φοιτητών προχωρούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 12/9 και ώρα 12:00 στον Κοσμήτορα της σχολής, με τα ως άνω περιγραφόμενα αιτήματα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: