η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Αυριο 11-11-2015 και ωρα 14:00 θα πραγματοποιηθει στο Μεγαλο Αμφιθεατρο η τακτικη συνελευση του συλλογου των φοιτητων Νομικης. Η παρουσια σας ειναι αναγκαια. Σημειωνεται επισης, οτι μετα από έγγραφο αίτημα του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής για μη πραγματοποίηση μαθημάτων κατά την προγραμματισμένη διάρκεια διεξαγωγής της αυριανής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, με απόφαση της Κοσμητείας, αύριο Τετάρτη 11.11.2015 ώρα 14:00–18:00 δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα μαθήματα.

Ορισμένες διευκρινίσεις

Η συνέλευση δεν αρχίζει ποτέ ακριβώς στην ώρα της, κάτι εύλογο όταν έχουμε να κάνουμε με μια διαδικασία που συμμετέχει τριπλάσιος αριθμός ανθρώπων.

Για να γίνει συνέλευση πρέπει να υπάρχει απαρτία, δηλαδή ένας μίνιμουμ αριθμός παρόντων. Η απαρτία εν προκειμένω είναι το 10% των ψηφισάντων στις περσινές εκλογές, ήτοι 94 παρόντες. Έτσι συνήθως 30 λεπτά από την ώρα που καλείται η συνέλευση γίνεται η καταμέτρηση των φοιτητών που παρίστανται κι αν υπάρχει απαρτία αρχίζει η διαδικασία.

Στην αρχή τοποθετούνται όσοι καταθέτουν πλαίσια (δηλαδή σύνολα ψηφισμάτων προς ψήφιση) προκειμένου να τα παρουσιάσουν. Πλαίσιο μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε μέλος του συλλόγου φοιτητών νομικής. Συνήθως τα πλαίσια που κατατίθενται είναι της ΔΑΠ (όταν αποφασίζει να παραβρεθεί σε γενική συνέλευση), της ΠΚΣ, το Κοινό πλαίσιο (από τα σχήματα ΑΡΔΙΝ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ κι ανένταχτους φοιτητές που συμμετείχαν στη διαμόρφωσή του), της ΑΦΠ και των Αγωνιστικών Κινήσεων. Εν προκειμένω αντί για κοινό πλαίσιο θα κατέβει πλαίσιο συντονιστικής επιτροπής κατάληψης από τις ίδιες δυνάμεις και όσους συμμετείχαν εν γένει στην κατάληψη της σχολής.

Στη συνέχεια ανοίγει η λίστα των τοποθετήσεων και όποιος θέλει να μιλήσει δηλώνεται στο προεδρείο, το οποιο τον καλεί όταν έρχεται η σειρά του.

Στο τέλος των ομιλιών, γίνεται ψηφοφορία για το ποιο πλαίσιο θα υιοθετηθεί ως απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής. Πιο συγκεκριμένα όταν έχουν κατατεθεί περισσότερα από δύο πλαίσια, το σώμα αποφασίζει αν θα παρθεί απόφαση με έναν ή δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον έναν γύρο, το πλαίσιο που θα μαζέψει τις περισσότερες ψήφους αναδεικνύεται σε απόφαση του συλλόγου. Στους δύο γύρους, πρώτα γίνεται ψηφοφορία μεταξύ όλων των πλαισίων και σε δεύτερο γύρο ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων του πρώτου γύρου.

Υπενθυμίζεται ότι στη Νομική πέρσι την άνοιξη είχαν γίνει τρεις μαζικότατες συνελεύσεις, με 300 εως 700 άτομα να παρίστανται. Ελπίζουμε τέτοιες στιγμές συμμετοχικότητας, διαλόγου και δημοκρατίας να είναι φέτος ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: