λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Απόφαση Συλλόγου Φοιτητών Νομικής για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για του πρόσφυγες της ΕιδομένηςΗ τραγωδία για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζεται. Οι καιρικές συνθήκες προστίθενται στις δυσκολίες του δρόμου της προσφυγιάς τους. Η κατάσταση στα νησιά που καταφθάνουν είναι οριακή. Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες. Η αλληλεγγύη των κατοίκων είναι σημαντική.

Ταλαιπωρίες, πνιγμοί, θάνατοι άρρωστα πεινασμένα γυναικόπαιδα, διαλυμένες οικογένειες, είναι τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Αποτελέσματα της πολιτικής των αντιδραστικών - δολοφονικών οργανώσεων όπως ο ISIS, που η ΕΕ και οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν, χρηματοδότησαν κι εξόπλισαν αρχικά, προκαλώντας τεράστια προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα.
Προκλητικά ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα του Δουβλίνου και της Σένγκεν, ανάλογα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους. Ενώ, μαζί, αποφασίζουν το μακέλεμα των λαών, ανταγωνίζονται για το μοίρασμα της λείας, καθώς αυτό υπαγορεύει το συμφέρον της τάξης των καπιταλιστών που εκπροσωπούν. Η ΕΕ όχι μόνο δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα αλλά παράλληλα συμφώνησαν για την ένταση της καταστολής στα σύνορα, με την ενίσχυση της Frontex, ενώ προωθούν την ανάπτυξη μονάδων άμεσης επέμβασης στα σύνορα. Συμφώνησαν ότι ο κανονισμός του Δουβλίνου, που ευθύνεται για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα, παραμένει με την Ελληνική κυβέρνηση να συνεχίζει να παραχωρεί λιμάνια, αεροδρόμια σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, που σφαγιάζουν τους λαούς.
Η συνεδρίαση της συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις 23/9/2015, με συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού, δεν συζήτησε την άμεση παύση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων παρά κάποια μέτρα, ασπιρίνη, στο τεράστιο πρόβλημα που αυτές δημιουργούν.
Για τους ηγέτες της ΕΕ οι μετανάστες και πρόσφυγες αποτελούν μια τράπεζα φτηνού, ευέλικτου, υποταγμένου εργατικού δυναμικού και μόνο τέτοια μέτρα αποφασίζουν.
Καλούμε τους φοιτητές να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Απαιτούμε:

  • Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
  • Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια.
  • Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή-ταυτοποίηση, στέγαση-σίτιση-περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
  • Άμεση χρηματοδότηση από ΟΗΕ και ΕΕ.
  • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Σένγκεν.
  • Όχι σε νέες επεμβάσεις σε τρίτες χώρες με πρόσχημα δήθεν το χτύπημα των διακινητών. Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα που μόνο περιπλέκουν και οξύνουν το πρόβλημα, παρά οδηγούν στην επίλυση του.
  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές αποστολές και επεμβάσεις των ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ σε τρίτες χώρες.
  • Συντονισμός με άλλους φοιτητικούς συλλόγους για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα παραδοθούν στους πρόσφυγες το επόμενο διάστημα.

Ως Σύλλογος Φοιτητών Νομικής αποφασίσαμε να προβούμε στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Έτσι καλούμε κάθε φοιτητή να στηρίξει την προσπάθεια αυτή και να συνεισφέρει ό,τι και όπως μπορεί.  

Πιο συγκεκριμένα υπάρχει ανάγκη για:
* Χαρτί υγείας , πάνες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες- οδοντόβουρτσες, ατομικά σαπούνια, εμφιαλωμένο νερό (500 ml).
* Φάρμακα, όπως αντιβιοτικά, αντιβηχικά σιρόπια, αντιφλεγμονώδη, κ.λπ.
* Ρούχα: μόνο βρεφικά και παιδικά, επίσης αδιάβροχα, καπέλα (όλα τα μεγέθη) και σκουφιά.
* Παπούτσια: αθλητικά (ανδρικά- γυναικεία- παιδικά) σε όλα τα μεγέθη.
* Σκηνές, υπόστεγα, στρώματα γυμναστικής (που τυλίγονται και εμποδίζουν την υγρασία).
* Μικρά (σε μέγεθος) παιχνίδια για τα παιδιά.

Η συλλογή θα γίνεται καθημερινά από τις 11:00 έως τις 14:00 στον τρίτο όροφο στο χώρο μπροστά απ τα ντουλαπάκια πριν τις αίθουσες.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα εξής τηλέφωνα:
Ζωγραφιά 6974920561
Κέλυ 6975745212
Παναγιώτης 6978763264


Δεν υπάρχουν σχόλια: