λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση του Αριστερού Δικτύου Νεολαίας ΝομικήςΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ


Τους τελευταίους μήνες ένα πρωτοφανές κύμα προσφύγων αναζητεί σωτηρία από τη μπαρουταποθήκη που λέγεται Μέση Ανατολή. Οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, διαλύουν ολόκληρες χώρες, δημιουργούν τέρατα όπως το Ισλαμικό Κράτος και το βασικότερο καταδικάζουν λαούς ολόκληρους στην εξαθλίωση, στη διχόνοια, στην προσφυγιά.

Οι προσφυγικές ροές δεν είναι ούτε επιλογή, ούτε φυσικό φαινόμενο, παρά αποτελούν συνέπεια της υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή τους. Οι επί χρόνια ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Δύσης καθώς και η πρόσφατη άνοδος του ISIS, έχουν εντείνει τις πολεμικές συρράξεις, με αποτέλεσμα να ξεριζώνονται ολόκληροι λαοί από τους τόπους τους, καθώς η επιβίωση τους εκεί καθίσταται αδύνατη.

Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα των Ευρωπαίων ηγετών, γίνεται ολοφάνερο ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να βρεθεί ουσιαστική λύση για το προσφυγικό ζήτημα. Αντ΄ αυτού, οι πολεμικές συρράξεις στην περιοχή όχι μόνο φαίνεται να συνεχίζονται, αλλά κλιμακώνονται κιόλας, με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και την επέμβαση της Ρωσίας.

Ως Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο η νεολαία και δη το ζωτικότερο κομμάτι της, οι φοιτητές, να αγκαλιάσει κάθε μάχη που δίνεται από τους «κολασμένους» αυτής της γης. Πιο συγκεκριμένα, αυτό μεταφράζεται άμεσα με το καθήκον της έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιβίωσή τους.

Ως εκ τούτου καλούμε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής να πάρει τις εξής αποφάσεις:

1. Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Ειδομένης
2. Συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων με στόχο την οργανωμένη και συντονισμένη δράση τους προς την παραπάνω κατεύθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια: