λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Καταγγελία της Ανεξάρτητης Φοιτητικής Πρωτοβουλίας Νομικής ΑΠΘ σχετικά με την απόφαση του Σ.Φ.Ν. για κατάληψη του κτιρίου της Νομικής στις 22-23/10/2015


Η Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία Νομικής Α.Π.Θ. καταδικάζει απερίφραστα την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής η οποία υποκινήθηκε από την συνεργασία των παρατάξεων της ακροαριστερής αυθαιρεσίας (Αρ.Εν., Aρ.Δι.Ν., Ε.Α.Α.Κ.-Contra Legem) με το πρόσχημα της επίλυσης του προβλήματος της υποχρηματοδότησης.

Καταδικάζει τη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ., η εκκωφαντική απουσία της οποίας δηλώνει την σιωπηρή αποδοχή και ανοχή ακραίων αποφάσεων που θίγουν το ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η αδράνεια, η απραξία και η δειλία της γαλάζιας παράταξης τροφοδότησε την κατάληψη του τμήματος και επέτρεψε να καταστεί ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής έρμαιο των ιδεοληπτικών αγκυλώσεων των παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής και αντικοινοβουλευτικής Ακροαριστεράς.

Η ατελέσφορη και παράλογη λογική της απόφασης για κατάληψη πολλαπλασιάζει τα προβλήματα των φοιτητών αντί να τα αντιμετωπίζει. Παραβιάζει το Πανεπιστημιακό Άσυλο, στερεί από όλους τους φοιτητές τη δυνατότητα απρόσκοπτης παρακολούθησης των μαθημάτων και αφαιρεί το δικαίωμα εισόδου στη βιβλιοθήκη, παρά τις αλλεπάλληλες παρακλήσεις τους. Συν τοις άλλοις, η ελευθερία εισόδου στις υπηρεσίες του τμήματος (Γραμματεία, Βιβλιοθήκη) τίθεται υπό την διακριτική ευχέρεια αγνώστων που δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια του χώρου. Τέλος, η αντιδημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων από την λεγόμενη «Συντονιστική Επιτροπή της Κατάληψης» βιάζει απροκάλυπτα τις κοινές διαδικασίες λήψης αποφάσεων του ΣΦΝ και δυσφημεί το κύρος του.

Τα προβλήματα του Πανεπιστημίου δεν λύνονται με άσφαιρη δυσαρέσκεια που αναζητά εναγωνίως την εκτόνωσή της στην διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου. Μόνο ο αποτελεσματικός διάλογος και οι ρεαλιστικές προτάσεις μπορούν να θεραπεύσουν τα χρόνια προβλήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και να επιφέρουν ουσιαστικές αλλαγές και τομές. Οι φοιτητές έχουν χρέος να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση ενός σύγχρονου και ποιοτικού πανεπιστημίου και όχι να δυσχεραίνουν το έργο του.

Η Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία Νομικής αποδεικνύεται η μόνη υπεύθυνη και σοβαρή δύναμη, η μόνη ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τα προβλήματα που βυθίζουν το πανεπιστήμιο και τους φοιτητές. Όση λάσπη κι αν εκτοξεύεται, όσες συκοφαντίες κι αν εξαπολύονται μας δίνουν ακόμα ένα κίνητρο αγώνα, για να επιστρέψει στο Φοιτητικό Κίνημα ο μεγάλος απών: Η κοινή Λογική…
Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία Νομικής Α.Π.Θ.

Ονειρευόμαστε, Συμμετέχουμε, Διεκδικούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: