λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ JEAN MONNET

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ JEAN MONNET ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2015
KAI ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ

Όσοι φοιτητές επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για πρακτική άσκηση στην Έδρα Jean Monnet (μη αμειβόμενη), αποστέλλοντας μήνυμα με τον τίτλο praktiki askisi στην ηλεκτρονική διεύθυνση despinaanagnostopoulou@yahoo.com, με συνημμένο ένα βιογραφικό σημείωμα, μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου.

Οι θέσεις είναι για 3 ή 4 φοιτητές από τη Νομική Σχολή ΑΠΘ, που έχουν διδαχθεί Δίκαιο της ΕΕ.
Η συνέντευξη θα γίνει την Τρίτη 7.7.2015, από ώρα 15.00 έως 17.00, ανάλογα με τη σειρά εμφάνισης στο γραφείο 321 Β, τρίτος όροφος, Πύργος ΚΖ, ΠΑΜΑΚ.
Οι όροι της πρακτικής άσκησης είναι οι ακόλουθοι:

Η πρακτική άσκηση είναι μη αμειβόμενη. Για τους μήνες Ιούλιο ή Αύγουστο η άσκηση διαρκεί έναν μήνα συνολικά για τον κάθε ασκούμενο και είναι συμβατή με το πρόγραμμα κάθε φοιτητή (π.χ. μία εβδομάδα διακοπές). Σημαντικό προσόν που θα ληφθεί υπόψη είναι η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (Proficiency). Σε περίπτωση αναιτιολόγητης και συνεχούς αμέλησης των καθηκόντων, θα παύει η πρακτική άσκηση και δεν θα δίνεται πιστοποιητικό άσκησης. Η άσκηση θα γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα και θα περιλαμβάνει παρουσία μόνο μία φορά την εβδομάδα ή το 15νθήμερο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για συνεργασία μαζί με την κάτοχο της Εδρας, κατόπιν συνεννόησης.
Η πρακτική άσκηση το καλοκαίρι περιλαμβάνει δύο ή περισσότερα ή όλα τα ακόλουθα, κατά την επιλογή του κάθε φοιτητή:

α) τη διαδικασία proof reading των βιβλίων της Έδρας στα ελληνικά και στα αγγλικά, δηλαδή ανάγνωση και διόρθωση στο δοκίμιο των εκφραστικών, ορθογραφικών και τυπογραφικών λαθών σε εισηγήσεις που έχουν ως θέμα την εμβάθυνση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

β) τη μετάφραση κειμένων από την ελληνική στην αγγλική και αντίστροφα, ή τη διόρθωση μετάφρασης

γ) έρευνα σε βάσεις δεδομένων, αποδελτίωση και ανεύρεση βιβλιογραφίας στο ευρωπαϊκό δίκαιο, ευρωπαϊκούς θεσμούς και ευρωπαϊκές πολιτικές,

δ) μοντάζ και ανάρτηση βίντεο από τις δραστηριότητες της Εδρας στο youtube.

Στο τέλος της πρακτικής άσκησης, που θα διεξαχθεί επιτυχώς, θα δοθεί το ανάλογο πιστοποιητικό και συστατική για κάθε χρήση. Οι ασκούμενοι θα βελτιώσουν την αγγλική ορολογία και θα αποκτήσουν εμπειρία στην ερευνητική εργασία και στην έκδοση βιβλίων. Για περισσότερες πληροφορίες για όσα έχει κάνει η Έδρα βλ. ιστοσελίδα http://afroditi.uom.gr/jmc/.

Δέσποινα Αναγνωστοπούλου
Επίκουρη καθηγήτρια
Έδρα Jean Monnet
ΔΕΣ/ΠΑΜΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: