λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση Αριστερής Ενότητας σχετικά με την υπογραφή του Προέδρου του ΣΦΝ σε καμπάνια υπέρ του ‘’ΝΑΙ’’

Πληροφορούμενοι ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ΑΠΘ υπέγραψε υπέρ της καμπάνιας του ‘’ΝΑΙ’’, θέλουμε να εκφράσουμε για ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ την αγανάκτησή μας για την καπήλευση του συλλόγου από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την φοιτητική παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Είναι η δεύτερη φορά που Πρόεδρος του ΔΣ και μάλιστα από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ υπογράφει χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου. Να υπενθυμίσουμε πως η πρώην Πρόεδρος Α. Μελά είχε υπογράψει, εκπροσωπώντας το Σύλλογό μας, υπέρ της εκλογής ΠτΔ από την προηγούμενη Βουλή, ζητώντας επί της ουσίας την συνέχιση της τότε κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η μη-αυτοδύναμη ΔΑΠ υπογράφοντας εξ ονόματος του Συλλόγου μας υπέρ του ‘’ΝΑΙ’’, το οποίο ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της ελληνικής κοινωνίας σε ποσοστό 61,3%, εκπροσωπεί συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα. Η κίνησή της αυτή δεν εκφράζει την πλειοψηφία των φοιτητών και φοιτητριών της σχολής μας. Αντιθέτως, αποδεικνύεται η πλήρης αποξένωση της παράταξης αυτής και των στελεχών της από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής αλλά και την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να απέχουν στο εξής από οποιαδήποτε πράξη χρησιμοποίησης του Συλλόγου ως εργαλείου για την εξυπηρέτηση κομματικών τους σκοπιμοτήτων. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ορθή και δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου μας, αλλά ούτε και με τον σκοπό της δράσης του, ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος από την προάσπιση των δικαιωμάτων των συμφοιτητών μας, πέρα από κάθε κομματική σκοπιμότητα.


Αριστερή Ενότητα Νομικής ΑΠΘ


Δεν υπάρχουν σχόλια: