Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Έρευνα για το θάνατο κρατουμένου στις φυλακές Δοκομού

Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου ενός κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κρατούμενος ζητούσε από το μεσημέρι της Δευτέρας να εξεταστεί από γιατρό και τελικά πέθανε σήμερα τα ξημερώματα, πριν ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης ο κρατούμενος πέθανε από παθολογικά αίτια. Ο θανών εξέτιε ποινή 25ετούς κάθειρξης για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών κατά συρροή και κρατείτο στις κοινές πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος και όχι στις πτέρυγες υψίστης ασφαλείας. Ο υπουργός ζητά να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ενδεχόμενες ευθύνες και εξέφρασε τη θλίψη του και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του θανόντα.

Σημειώνεται ότι αναμένεται η ολοκλήρωση από το ΑΣΕΠ νόμιμων διαδικασιών για την πλήρωση δύο θέσεων μόνιμων γιατρών στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.
πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: