Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Κοινή δήλωση μελών αριστερών, αγωνιστικών, φοιτητικών σχημάτων που στηρίζουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ

Οι εκλογές του 2015 φαίνονται να κλειδώνουν την αφετηρία μίας νέας εποχής για τον λαό και την νεολαία. Σηματοδοτείται πλέον το τέλος της προετοιμασίας μιας κατάστασης κοινωνικής, εθνικής, εργασιακής, που θα αποτελέσει πλέον τον καθημερινό κανόνα. Με μισθούς στα 300 ευρώ και εργασία ελαστική και μαύρη. Με την ανεργία στο 30% και ούτε ίχνος υποχώρησης. Με τις σχέσεις εργασίας όλο και πιο τρομοκρατικές. Με την κατάθλιψη και την αυτοκτονία σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Με την μαζική φυγή των νέων, του μέλλοντος του τόπου, στο εξωτερικό. Με τον σκοταδισμό του νεοναζισμού να αποτελεί μια παγιωμένη πλέον φρίκη στην καθημερινότητα μας.

Η νεολαία δεν πρέπει να συνηθίσει σε αυτήν την φρίκη! Νομίζουν ότι
θα διαγράψουν το μέλλον μας , θα μας κάνουν δούλους τους, θα μας σβήσουν απο τον χάρτη! Όμως, εμείς, η νέοι αυτού του τόπου είμαστε ακόμα εδώ και θέλουμε να ζήσουμε μια ζωή δημιουργική, με εργασία, εκπαίδευση, αξιοπρέπεια, όνειρα για οικογένεια και ποιότητα ζωής, στον τόπο που μεγαλώσαμε, και όχι σκλάβοι του ξένου επιχειρηματία ή "άχρηστοι" και κατεθλιμένοι άνεργοι. Θα αντισταθούμε στο μέλλον της ανεργίας που επιφυλάσσουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές, μέλλον που πνίγει τους νέους στην ανημπόρια και στο πάγωμα. Θα αντισταθούμε στην διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, την ίδια στιγμή που "ξεφορτώνονται" μια ολόκληρη γενιά νέων που ξεκίνησε με προσδοκίες και την έριξαν στο κοινωνικό περιθώριο. Στον αποκλεισμό της νεολαίας απο την αξιοπρεπή εκπαίδευση ( διαγραφές, νέων λύκειο, σχολική διαρροή) και την εργασία θα πούμε ένα βροντερό ΌΧΙ!

Αυτό το ΟΧΙ η γενιά μας ήδη το φωνάζει, σε μία σειρά από μικρούς και μεγάλους αγώνες! Η γενιά μας βρέθηκε στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στις πλατείες, στον αντιφασιστικό αγώνα και στις παλλαïκές κινητοποιήσεις ενάντια σε κυβερνήσεις και τρόικα. Αντιστάθηκε στην κατάργηση κάθε έννοιας δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού πανεπιστημίου μέσω της επιβολής του νόμου Διαμαντοπούλου και του σχεδίου “Αθηνά”, της κατάργησης του ασύλου και του αυταρχισμού των διοικήσεων, με διαδηλώσεις και καταλήψεις σχολών. Πάλεψε μέσα και έξω από τα σχολεία ενάντια στο “νέο Λύκειο” και το τσάκισμα του μέλλοντός της. Είμαστε περήφανοι που αποτελέσαμε κομμάτι αυτών των αγώνων, γνωρίζουμε όμως ότι δεν θα δικαιωθούν, αν σταματήσουν εδώ! Γι' αυτό και θα παλέψουμε για την επανεμφάνιση με ακόμα πιο αγωνιστικό τρόπο του νεολαιίστικου κινήματος στο προσκήνιο, για την ανατροπή του συνόλου των μνημονιακών μέτρων που χτυπούν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον μας!

Η αριστερά πρέπει να εμπνεύσει και να δώσει όραμα! Όσο κλείνεται στα κομματικά της στεγανά και γραφεία και δεν οργανώνει μαζικές αντιστάσεις και μέτωπα ενάντια στην σύγχρονη πολιτική, θα βρίσκεται όλο και περισσότερο στο περιθώριο! Όσο κυριαρχεί η αντίληψη της πολιτικής των ΜΜΕ και του κοινοβουλευτισμού, τόσο η αντισυστημικότητα θα χρεώνεται στην Χρυση Αυγή. Όσο η μετωπική συζήτηση μένει στα χαρτιά, η νεολαία θα βυθίζεται στον βούρκο της ατομικής επιβίωσης και η κοινωνία θα στενάζει στο αδιέξοδο του μονοδρόμου που επιβάλλει η ΕΕ.
 

Γιαυτούς τους λόγους στηρίζουμε εκείνη την Αριστερά,

1) που θα έρχεται με ουσιαστικό και πολιτικό τρόπο σε ρήξη με τους υπάρχοντες μονοδρόμους που επιβάλλονται απο την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε αγαστή συνεργασία με το ντόπιο κεφάλαιο

2) μετωπική στην πράξη, με πολιτικές πρωτοβουλίες συνεύρεσης και δράσης όλων των κομματιών της πολιτικής και κοινωνικής αριστεράς, προς αναζήτηση πολιτικής συμφωνίας σε όλους τους κοινωνικούς χώρους αντίστασης

3) αγωνιστική, που θα βάζει προτεραιότητα στην κοινωνία και την νεολαία
το άνοιγμα με παλλαïκό ξεσηκωμό ενός “άλλου δρόμου”, με στόχο την ανατροπή και τον ριζικό κοινωνικό μετασχηματισμό

Χαιρετίζουμε την εκλογική συνεργασία ΜΑΡΣ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως βήμα για την οικοδόμηση μίας τέτοιας αριστεράς, όχι μόνο έξω αλλά και μέσα στις σχολές και τους χώρους της νεολαίας και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το εγχείρημα αυτό. Με το βλέμμα κυρίως μετά τις εκλογές,   καλώντας αγωνιστές, σχήματα, πρωτοβουλίες να συνεχίσουν, να διευρύνουν και να βαθύνουν αυτήν την πρωτοβουλία, στην κατεύθυνση μετωπικών διεργασιών με στόχο την ανασυγκρότηση σε αγωνιστική και νικηφόρα κατεύθυνση όχι μόνο του φοιτητικού, αλλά και συνολικά του κινήματος νεολαίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: