Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

! 2015-2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ VRIκα! 2015-2016

Προς
τα Τμήματα των Σχολών του ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση: AUTh News
Σας ενημερώνουμε ότι έχει ανακοινωθεί, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, το πρόγραμμα υποτροφιών VRIκα! που προσφέρει η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα καταρτίζεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας σε συνεργασία με πολλούς Έλληνες και Γάλλους εταίρους: επιχειρήσεις, κοινωφελή ιδρύματα, ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, ερευνητικά ιδρύματα κ.ά.

Το πρόγραμμα παρέχει υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τετραετές πρόγραμμα σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα και επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σε συνάρτηση με τις άριστες επιδόσεις τους, τη συνοχή που παρουσιάζουν τα σχέδια και τα κίνητρά τους.

Προσφέρονται δύο είδη υποτροφιών :
-         υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης (BGF), για προγράμματα
μεταπτυχιακών σπουδών  επιπέδου Μaster 2. Περιλαμβάνουν μηνιαία τροφεία, όπως επίσης και πολλά προνόμια, κυρίως όσον αφορά τη στέγαση και την κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης.
-         κάλυψη της κοινωνικής ασφάλισης (BCS), για προγράμματα
σπουδών που αφορούν συγκεκριμένους τομείς σε συγκεκριμένα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης. Προσφέρεται μείωση διδάκτρων, κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης και δίνεται προτεραιότητα στις φοιτητικές εστίες. Επιμέρους πληροφορίες για τις υποτροφίες αυτές στο μενού ΕΤΑΙΡΟΙ
Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας (μενού ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ) από 16 Φεβρουαρίου έως 15 Μαϊου 2015 (ο σύνδεσμος επί του παρόντος είναι υπό κατασκευή). Οι υποψήφιοι θα λάβουν επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι ο φάκελός τους έχει παραληφθεί. Τα επόμενα στάδια της διαδικασίας επιλογής διαφέρουν ανάλογα με το είδος της υποτροφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου http://ifa.gr/index.php/el/etudes-en-fr-gen/bourses-vrika
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόβλημα ως προς τη συμπλήρωση της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το email:
vrika@ifa.gr

ΔΕΝ δίνονται πληροφορίες μέσω τηλεφώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: