Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

68 στιγμές και όνειρα

68 ΣΤΙΓΜΕΣ &
                     ΟΝΕΙΡΑ

Μία μουσικοθεατρική παράσταση που με φόντο τα γεγονότα της εξέγερσης του Μαΐου του 1968 στο Παρίσι, υπογραμμίζει τη διαχρονικότητα της ανθρώπινης φύσης. Η ανάγκη του ανθρώπου για δικαιοσύνη και αλλαγές δεν αλλάζει όπως δεν αλλάζουν και τα πάθη του, για έρωτα κι εξουσία. Το μιούζικαλ “68 Στιγμές ” αποτελεί ένα ταξίδι στην επανάσταση και στον έρωτα. Μέσα από την ιστορία του νεαρού Ζαν Πωλ ο οποίος από την επαρχία της Γαλλίας βρίσκεται να σπουδάζει νομική στο Παρίσι των αναταραχών, παρατηρούμε πως ένας άνθρωπος καταφέρνει να εκφράσει όσα κρύβει μέσα του, όταν έρχεται η κατάλληλη στιγμή. Τι συμβαίνει όταν ο συνεσταλμένος βιβλιοφάγος φοιτητής συναντά την έντονα πολιτικοποιημένη και συνάμα πανέμορφη Απολίν;
 
 Η ιδεολογία που ήθελε να εκφρασθεί συγκρούσθηκε με τον αναπάντεχο  πάντοτε παρόντα έρωτα. Μία σύγκρουση που επιφέρει φυσιολογικά μία έκρηξη. Και η έκρηξη με τη σειρά της έφερε μία μάχη με ποιον… νικητή; Το μιούζικαλ “68 ΣΤΙΓΜΕΣ & Όνειρα” σίγουρα θα φέρει στην ψυχή 68 Στιγμές από το χθες αλλά και 68 όνειρα για το αύριο. Μία ιδιαίτερη παραγωγή όπου το θέατρο, η ζωντανή μουσική και η πρωτοτυπία των σκηνικών γίνονται 68 Στιγμές & Όνειρα το σήμερα.  


 Ένα έργο που στοχεύει στην πολιτισμική αφύπνιση, με ροκ και μπλουζ διάθεση, ζωντανή ορχήστρα, θεατρικές χορογραφίες και λυρικά μέρη. Το “68 Στιγμές” διαθέτει νεανικό παλμό, ώριμη σκέψη και δύναται να σας συναρπάσσει.


Συντελεστές
Σενάριο, σύλληψη ιδέας: Σιαφάκας Ανδρέας
Συνθέση - Ενορχήστρωση: Θωμάς Πάπας
Σκηνοθεσία: Αστέρης Πελτέκης
Παραγωγή: Burlesque
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Σκιπητάρης

Διανομή
Jean Paul: Χάρης Δούλκας
Apolline: Στέλλα Κοπάνου
Charles: Κωνσταντίνος Μυλωνάς
Vincent: Σάκης Μαργούτας
John John: Αβραάμ Κυρλίδης
Αστυνομικός: Δημήτρης Βαλιώτης
Κορυφαία Φοιτήτρια: Χατία Εσιτασσβίλι

Ορχήστρα
Θωμάς Πάπας: Πιάνο
Δημήτρης Βαλιώτης: Κρουστά
Στέλιος Μαχμουκιώτης: Μπάσσο
Φανή Βαλκάνη: Βιολί
Βαγγέλης Μεντεσόπουλος: Τρομπέτα

Φωτογραφία: Αχιλλέας Πιτσάβας
Γραφιστικά: Παναγιώτης Κοκκίνης
Εικονογραφία σκηνικών: Άγγελος Λιάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: