Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Αθώοι οι 16 συλληφθέντες από τη πορεία στις 17 Νοέμβρη 2012


Αθώους έκρινε το δικαστήριο και τους 16 κατηγορούμενους που είχαν συλληφθεί έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας εντός των χώρων του ΑΠΘ μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2012.

Οι 16 συλληφθέντες απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες μετά από μια δίκη που διήρκησε συνολικά για έξι συνεδριάσεις. Νωρίτερα συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Η υπόθεση

Στις 17 Νοεμβρίου του 2012 η αστυνομία συνέλαβε στο σωρό και αφού ξυλοκόπησε τους 16 φοιτητές που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μπροστά από την Πρυτανεία υπερασπιζόμενοι το άσυλο. Οι φοιτητές είχαν επιστρέψει μετά την απολύτως ειρηνική πορεία, που είχε πραγματοποιηθεί λίγο πριν για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στον χώρο του Πανεπιστήμιου, καθώς υπήρχαν αποφάσεις των συλλόγων των σχολών που καλούσαν τους φοιτητές να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο για να υπερασπίσουν το άσυλο, αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργολαβικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν τότε σε απεργία.
Ξαφνικά και χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή πρόκληση 8 διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλλαν από όλες τις εισόδους του ΑΠΘ με τους φοιτητές να τρέχουν πανικόβλητοι χωρίς να μπορούν να βρουν διέξοδο ενώ παράλληλα χημικά έπνιγαν την ατμόσφαιρα κάνοντας την αποπνικτική. Οι άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να ξυλοκοπούν τους φοιτητές κάνοντας προσαγωγές τριάντα ατόμων εκ των οποίων οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Να σημειωθεί ότι στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται και φοιτητές μέλη των Δ.Σ, των φοιτητικών συλλόγων.

πηγή: alterhtess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: