Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΤΥΧΙΩΝ «ΝΟΜΙΚΗΣ»

Όλοι έχουμε υπόψη μας την έντονη δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει διαφόρων τύπων κολλέγια διαφημίζοντας «πτυχία νομικής». Η πρακτική αυτή αποτελεί, μαζί με την εμπορία πτυχίων από πανεπιστήμια της Κύπρου, το αποκορύφωμα της καταστρατήγησης του α. 16 του Συντάγματος, με το οποίο καθιερώνεται ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Η εμπορία πτυχίων από ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και μάλιστα χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο στην ποιότητα των νομικών γνώσεων και στην επάρκεια επί του ελληνικού νομικού συστήματος που προσφέρουν, οδηγεί σε δυσφήμιση και υποβάθμιση του νομικού επαγγέλματος. Την στιγμή μάλιστα που τα αγορασμένα «πτυχία» θα κατακλύζουν την αγορά, απόφοιτοι των τριών νομικών σχολών της χώρας μας που κόπιασαν για να αποκτήσουν το πολυπόθητο Πτυχίο τους, θα συναγωνίζονται με αποφοίτους διετούς-τριετούς φοίτησης που απλώς έτυχε να έχουν μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους εμπόρους πτυχίων για την υποβάθμιση του δικηγορικού θεσμού και την απαξίωση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τον αρχηγό του κόμματος που εκπροσωπεί η ΔΑΠ-ΝΔφκ και πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, καθώς και την γαλαζοπράσινη κυβέρνησή του για την ανοχή, έως έμμεση ενίσχυση της εμπορίας «πτυχίων». Άλλωστε η ΝΔ τάσσεται υπέρ τις ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την ΔΑΠ-ΝΔφκ για την υποκριτική και όψιμη ψευτο-αντίδρασή της στο φαινόμενο της εμπορίας «πτυχίων νομικής», αφού μέχρι πρόσφατα οι εκπρόσωποί της, συντασσόμενοι πλήρως με το κόμμα τους, τη ΝΔ, υπερασπίζονταν την ανάγκη ανταγωνισμού και αναθεώρησης του α. 16 του Συντάγματος.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τέλος τον ομότιμο καθηγητή Α. Μανιτάκη, που προδίδοντας δεύτερη φορά, μετά την υπουργοποίησή του, την ιδεολογική του προέλευση, ανέλαβε Κοσμήτορας στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου (Κύπρου), το οποίο ειδικεύεται στην πώληση «πτυχίων νομικής», λειτουργώντας έτσι ως η καλύτερη διαφήμιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: