η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Δεύτερη αθώωση για τον Κ. Βαξεβάνη

Τελικά η δημοσιοποίηση της λίστας Lagarde από το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη δεν είναι ποινικό αδίκημα. Χρειάστηκαν βέβαια, δύο δικαστήρια, δυο εισαγγελικές εισηγήσεις ενοχής και στο ενδιάμεσο για έφεση κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης αλλά τελικά και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε ομόφωνα το δημοσιογράφο από το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Οι δικαστές απέρριψαν έτσι την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος υποστήριξε ότι παραβιάστηκαν προσωπικά δεδομένα καθώς δίπλα στα ονόματα αναφέρονταν επαγγέλματα των προσώπων με αποτέλεσμα να προσδιορίζεται απολύτως η ταυτότητά τους. Είπε μάλιστα ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν συναίνεσαν στη δημοσίευση.

«Ο σκοπός της δίκης δεν είναι η λογοκρισία ή ο εκφοβισμός αλλά τα όρια για δύο κατοχυρωμένα δικαιώματα τα οποία συγκρούονται», ανέφερε ο εισαγγελέας ισχυριζόμενος ότι η προσέγγισή του θα ήταν διαφορετική αν ο Κ. Βαξεβάνης «δημοσίευε αποκλειστικά πρόσωπα που ασκούσαν δημόσιο λειτούργημα ή συνδέονταν με τέτοια ως παρένθετα πρόσωπα».

Σύστημα διαφθοράς

Είχε προηγηθεί η απολογία του δημοσιογράφου, ο οποίος υποστήριξε πως στόχος της δημοσιοποίησης της λίστας Lagarde ήταν «να αποκαλυφθεί το σύστημα διαφθοράς που καταδυναστεύει τη χώρα και βρίσκεται στη λίστα».

Ο εισαγγελέας δεν δέχθηκε ούτε και τη θέση του κατηγορουμένου ότι ουσιαστικό διακύβευμα ήταν και είναι η κοινωνία η οποία εξαπατάται. «Η λίστα είναι συγκλονιστική. Αποκαλύπτει το σύστημα διαφθοράς. Περιλαμβάνει πρώην εισαγγελέα και νυν γενικό γραμματέα, εκδότες, συμβούλους του πρωθυπουργού, επιχειρηματίες. Κανένας τους δεν ελέγχθηκε» πρόσθεσε ο Κ. Βαξεβάνης, εξηγώντας ότι ουδέποτε γράφθηκε πως τα ονόματα της λίστας ήταν φοροφυγάδες ή ένοχοι αδικημάτων.Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: