λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

“OK” και από Αθανασίου για την απόσυρση του συμφώνου συμβίωσης

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί η σχετική τροπολογία.
Στο απώτερο μέλλον παρέπεμψε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων καθώς μιλώντας στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί η σχετική τροπολογία στο συζητούμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. “Βεβαίως, εδώ είμαστε να προβούμε, εάν χρειάζονται, νομοτεχνικές βελτιώσεις και τροποποιήσεις. Βεβαίως, είμαστε εδώ και για τον γενετήσιο προσανατολισμό που ανέφεραν πολλοί, ενόψει και της απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, που πρόσφατα μας καταδίκασε. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό, δεν φέρνουμε τέτοιο θέμα, ούτε το συζητάμε τώρα.
Είναι ένα θέμα αστικού, οικογενειακού δικαίου και θα το δούμε τότε. Αυτό, δεν σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν θα πρέπει να προστατεύονται τα θύματα αυτά, είναι άλλη η ποινική αντιμετώπιση και άλλο το αστικό δίκαιο. Όσον αφορά το θέμα του αστικού δικαίου σχετικά με το αν πρέπει να επιτραπεί η συμβίωση μεταξύ ομοφύλων είναι ένα διαφορετικό θέμα και δεν παίρνουμε θέση αυτή τη στιγμή” είπε ο Υπουργός.


Πηγή: http://www.judex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: