λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Γαλλικό δικαστήριο διέταξε Google, Microsoft και Yahoo να βγάλουν από τα αποτελέσματα ιστοσελίδες με πειρατικό περιεχόμενο

Γαλλικό δικαστήριο διέταξε τις Google, Microsoft και Yahoo να απομακρύνουν από τα αποτελέσματα αναζήτησής τους 16 ιστοσελίδες που φιλοξενούν πειρατικό περιεχόμενο σε μια υπόθεση που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2011 από οργανώσεις που προστατεύουν τα συμφέροντα εταιρειών από το χώρο της ψυχαγωγίας όπως η Paramount και η Sony.
Το ίδιο ακριβώς υποχρεούνται να κάνουν και οι εγχώριοι πάροχοι όπως είναι οι Orange, Free, Bouygues Telecom, SFR, Numericable και Darty Telecom.
Η προθεσμία που έχουν για να απομακρύνουν τις 16 πειρατικές ιστοσελίδες που σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου παραβιάζουν τη νομοθεσία περί copyrights είναι δύο εβδομάδες ενώ η απαγόρευση θα ισχύει για τους επόμενους 12 μήνες.
Θυμίζουμε ότι σε παρόμοια προσπάθεια για την πάταξη της πειρατείας εντός των συνόρων της χώρας έχει προβεί και η Μ. Βρετανία ζητώντας από τη Google να απομακρύνει πειρατικές ιστοσελίδες όπως επίσης και -κάτι πολύ σημαντικότερο- όπως υλικό παιδικής πορνογραφίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: