η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Υπογράφει τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών η Τουρκία

Τουρκία θα υπογράψει την 16η Δεκεμβρίου τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών που εισέρχονται παρανόμως στην ΕΕ, με αντάλλαγμα την έναρξη της διαδικασίας άρσης της υποχρέωσης θεώρησης για Τούρκους πολίτες.
Η συμφωνία αυτή επετεύχθη στη συνάντηση που είχε σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου με την επίτροπο για τις εσωτερικές υποθέσεις, Σεσίλια Μάλστρεμ.
Ο κ. Νταβούτογλου έκανε λόγο για ιστορική ημέρα η οποία ανοίγει το δρόμο για άρση της βίζας για Τούρκους πολίτες όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ το αργότερο σε 3,5 χρόνια.
«Η βούληση μας να εργαστούμε από κοινού μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε τις διαφορές που είχαμε τα τελευταία χρόνια”, δήλωσε η επίτροπος Μάλστρεμ, η οποία τόνισε ότι η υλοποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής συνιστά προϋπόθεση για την άρση της θεώρησης και η Τουρκία καλείται να ικανοποιήσει μια σειρά από όρους σχετικά με την ασφάλεια των εγγραφών, τη διαχείριση της μετανάστευσης, τη δημόσια τάξη και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Τη Δευτέρα, το υπουργικό συμβούλιο στην Αγκυρα συζήτησε σχετικά με τη συμφωνία επανεισδοχής και αποφάσισε να την θέσει στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, όπου προγραμματίζεται να συζητηθεί μέσα στο Δεκέμβριο.
Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής με την ΕΕ αποτελούσε προϋπόθεση για την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης.
Η ΕΕ θα εισαγάγει τη δυνατότητα έκδοσης βίζας πολλαπλής εισόδου για συγκεκριμένες κατηγορίες Τούρκων πολιτών, απλοποιώντας τις διαδικασίες και μειώνοντας το κόστος για την απόκτηση θεώρησης εισόδου.
Έπειτα από μια μεταβατική περίοδο έξι μηνών, οι Βρυξέλλες μπορεί να διευκολύνουν περαιτέρω τις διαδικασίες για την έκδοση θεωρήσεων.
Η Τουρκία με τη σειρά της θα απλοποιήσει τις διαδικασίες για την επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών στην έκδοση των οποίων προχωρούν κράτη-μέλη της ΕΕ. Οι μετανάστες θα διαμένουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς μέχρι να επαναπροώθηθουν στις χώρες τους.
Μετά από τρία χρόνια οι Τούρκοι υπήκοοι θα εξαιρεθούν πλήρως από την υποχρέωση να λαμβάνουν θεωρήσεις εισόδου για να ταξιδεύουν στην ΕΕ.


Πηγή: judex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: