λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Έγινε η πρώτη δίκη για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή των εργαζομένων στην ΕΡΤ και ΕΡΑ Ηρακλείου κατά του ελληνικού Δημοσίου, σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Στο πρωτοδικείο Ηρακλείου εκδικάστηκε στις 2 Δεκέμβρη η πρώτη αγωγή εργαζόμενων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για την απόφαση της κυβέρνησης να της  βάλει λουκέτο.
Ως μάρτυρες κατέθεσαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδης Στεφάνου και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, οι οποίοι χαρακτήρισαν το κλείσιμο της ΕΡΤ «πλήγμα για την ενημέρωση», ενώ τέθηκε και θέμα νομιμότητας για τις μαζικές απολύσεις των εργαζομένων.
Εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου δεν παραστάθηκε μάρτυρας, ενώ, σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων, αναφέροντας πως «ο αγώνας για αδέσμευτη Ενημέρωση, για ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση, συνεχίζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: