η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Η Διεθνής Αμνηστία παρατηρητής στη δίκη των κατηγορούμενων ως μελών των Πυρήνων


romanosΥπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες δίκες, ξεκίνησε  την Παρασκεύη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη των έξι νεαρών που κατηγορούνται για την ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ). Εκείνο που ωστόσο δεν συνηθίζεται, ήταν η συμπεριφορά που επέδειξε για πρώτη φορά το δικαστήριο, επιτρέποντας στους κατηγορούμενους ν’ αγκαλιαστούν και να φιληθούν με τους φίλους και τους συγγενείς τους, αποχωρώντας μάλιστα από την αίθουσα για να διευκολύνει λίγες περισσότερες στιγμές ανθρώπινης επαφής

Το δικαστήριο επέτρεψε στους κατηγορούμενους να αγκαλιαστούν με φίλους και συγγενείς, αλλά απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να μην καταγράφονται τα στοιχεία του κοινού.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν χθες οι Γιάννης Μιχαηλίδης, Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας Μπουρζούκος, Αργύρης Ντάλιος, Δημήτρης Πολίτης και Φοίβος Χαρίσης, οι οποίοι με την έναρξη της διαδικασίας διάβασαν τα κείμενά τους. Με αυτά δήλωσαν απερίφραστα την υποστήριξή τους στην αναρχία, καταχειροκροτούμενοι, στράφηκαν κατά του αστικού κράτους και δήλωσαν ότι οι θεσμοί του όπως η δικαιοσύνη και οι τράπεζες είναι απέναντί τους και θα τους βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Όλοι υποστήριξαν ότι δεν τους αφορά η συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς θεωρούν ότι οι καταδίκες τους είναι προαποφασισμένες. Μετά την ανάγνωση των κειμένων οι Μιχαηλίδης, Ρωμανός, Πολίτης και Χαρίσης αποχώρησαν, ενώ στην αίθουσα παρέμειναν μόνο οι Μπουρζούκος και Ντάλιος.
Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης για να μην καταγράφονται τα στοιχεία του κοινού που προσέρχεται για να παρακολουθήσει την δίκη και για μεταφορά της δίκης σε αίθουσα του Εφετείου Αθήνας.
Τελικά διέκοψε για τις 12 Δεκεμβρίου, καθώς επίσης απορρίφθηκε το αίτημα για αναβολή της δίκης.
Τη δίκη παρακολούθησε ως παρατηρητής και εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, καθώς είναι νωπές ακόμα οι εικόνες των φριχτά κακοποιημένων νεαρών αμέσως μετά τη σύλληψή τους και η επιχείριση της αστυνομίας να δώσει στη δημοσιότητα ρετουσαρισμένες φωτογραφίες για να μην γίνει φανερή η κακοποίηση.
Πηγή: judex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: