λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Δεύτερος κύκλος διδακτικών σεμιναρίων Έδρας Jean Monnet Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η Έδρα Jean Monnet του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την υποστήριξη του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει τον 2ο κύκλο Διδακτικών Σεμιναρίων.

 Τα Σεμινάρια είναι διάρκειας 16 ωρών και περιλαμβάνουν τη θεωρητική διδασκαλία και τη συμμετοχή σε ομάδες έρευνας και συζήτησης με τους παρακάτω θεματικούς κύκλους:  1. Ευρωπαϊκή Υπηκοότητα, Κοινωνία των Πολιτών και Ανθρώπινα Δικαιώματα, 2. Ευρωπαϊκός Συνταγματισμός και Θεσμική Δημοκρατία, 3. Η πορεία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στον τομέα της Ασφάλειας και Δικαιοσύνης με έμφαση στη Μετανάστευση και στο Άσυλο.
 Τα Σεμινάρια διεξάγονται δωρεάν και απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Πανεπιστημίων Μακεδονίας και ΑΠΘ, καθώς  και σε επαγγελματίες, ιδίως δικηγόρους.
Με την επιτυχή παρακολούθηση των σεμιναρίων (16 ώρες/σεμινάριο, που περιλαμβάνει θεωρητική διδασκαλία και συμμετοχή σε ομάδα έρευνας), θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Έδρα Ζαν Μονέ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.  Για τη χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης απαιτούνται 4 (αντί 5) παρουσίες ή παρουσία 12 ωρών (αντί 16).
 Στο εξάμηνο αυτό θα οργανωθεί το Σεμινάριο για τα Δικαιώματα του Ευρωπαίου Πολίτη από 13 Νοεμβρίου 2013 μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2013 κάθε Τετάρτη στις 18.00-21.00 στο Αμφιθέατρο 13.
 Στο Σεμινάριο θα συμπεριλαμβάνεται η παρακολούθηση του Συνεδρίου για τα Δικαιώματα του Ευρωπαίου Πολίτη  την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου το πρωί ώρες 10.00-14.30 που θα συνδιοργανωθεί από την Εδρα Jean Monnet και το Γραφείο του Δικτύου Europe Direct της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών.
 Το Σεμινάριο επικεντρώνεται στην έννοια της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας και επιχειρεί να διερευνήσει το περιεχόμενο και την «φύση» των δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι πολίτες ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στον βίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα θα εξεταστούν: α) τα δικαιώματα των πολιτών υπό ιστορική και συγκριτική προοπτική, β) η  προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γ) η ευρωπαϊκή ιθαγένεια, δ) τα δικαιώματα ελεύθερης κυκλοφορίας, ε) τα δικαιώματα των καταναλωτών, στ) τα κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά δικαιώματα στην ΕΕ, ζ) ο πολίτης της ΕΕ ως μέλος της κοινωνίας της πληροφορίας, η) η νομολογία του Δικαστηρίου της ΕΕ, θ) οι συνέργειες με το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Δηλώσεις συμμετοχής στο http://afroditi.uom.gr/jmc/?page_id=90
Για πληροφορίες danag@uom.gr   Τηλ. 2310 891 442

Δεν υπάρχουν σχόλια: