λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

ΑΠ: Εισήγηση παραπομπής του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς δεν έχει επέλθει παραγραφή των αδικημάτων που τού αποδίδονται, προτείνει ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Α. Κανελλόπουλος, στην εισήγησή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, όπως έκρινε ο κ. Κανελλόπουλος η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Επίσης, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην εισήγηση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου «ενόψει του ότι η, από τις εκλογές της 6ης Μαίου του 2012, προελθούσα Βουλή, της ΙΔ περιόδου, ουδόλως λειτούργησε και επομένως, αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να ασκήσει την αρμόδιοτητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια να ασκήσει την κατ΄αυτού ποινική δίωξη».

πηγή: lawnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: