λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Προσχηματικός ο διάλογος- Αρβανιτόπουλος: Ολοκληρώνουμε τη διαθεσιμότητα και πάμε για τη κινητικότητα


Συναντήσεις επί συναντήσεων είχε το Σάββατο ο Υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος με πρυτάνεις των Ιδρυμάτων που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας προκειμένου να λυθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στα πανεπιστήμια καθώς το Υπουργείο επιμένει στις διαθεσιμότητες την ώρα που τα Ιδρύματα δηλώνουν αδυναμία λειτουργίας σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο δύο ραντεβού είχε ο Υπουργός Παιδείας με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνη ενώ εκτάκτως συναντήθηκε και με τον πρύτανη του ΕΜΠ κ.Σ. Σιμόπουλο. Νωρίτερα το Σάββατο είχε συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Αλμπάνη, και σήμερα Κυριακή συναντήθηκε με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γ. Μεσσήνη ενώ η συνάντηση με τον κ.Μυλόπουλο, πρύτανη του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το πρωί.

Σε δηλώσεις του αργά το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε λόγο για συνέχιση της διαδικασίας στην επόμενη φάση δηλαδή την κινητικότητα ενώ ανακοίνωσε νομοθετική ρύθμιση που παρακάμπτει το ότι μεγάλος αριθμός διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ δεν απογράφηκε και επιμένει στην αυτοδίκαιη αργία των εν λόγω υπαλλήλων.

Σαν να μη πέρασε η χθεσινή ημέρα και σαν να μην κάλεσε σε διάλογο πρυτάνεις και διοικητικούς ο κ. Αρβανιτόπουλος στη δήλωση του αργά το βράδυ δεν άφησε πλέον καμία αμφιβολία πως ο "διάλογος είναι προσχηματικός".
Συγκεκριμένα ανέφερε πως "με τη διαθεσιμότητα των 1165 Διοικητικών Υπαλλήλων ολοκληρώθηκε η διαχείριση του πλεονάζοντος προσωπικού στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Παράλληλα, αρχίζει άμεσα η διαδικασία της Πανεπιστημιακής Κινητικότητας για την επανατοποθέτηση των 650 εξ αυτών".
Μάλιστα ξεκαθάρισε πως το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει εντός των προσεχών ημερών, όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών που προέκυψαν από ανακριβείς δηλώσεις στοιχείων από απογραφόμενους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της απογραφής τους.

Επιπλέον υπογράμμισε πως η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και η επανατοποθέτηση του διοικητικού προσωπικού θα πραγματοποιηθεί "χωρίς  τις επικαλύψεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος". Παράλληλα, ανέφερε πως θα δοθεί η δυνατότητα σε διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και κατέχουν τα σχετικά προσόντα, να τοποθετηθούν σε θέσεις ΕΔΙΠ, όπως προβλέπεται από το άρθρο 79 του Ν. 4009.

Τέλος, το Υπουργείο Παιδείας διαπιστώνει ότι λόγω της μη απογραφής ενός σημαντικού αριθμού διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εκ του νόμου τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, ο συνολικός αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που αφαιρούνται από το δυναμικό του ΕΚΠΑ υπερβαίνει τους πλεονάζοντες που καταργούσε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση της 13ης Οκτωβρίου. Γι’ αυτό προωθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία, να τεθούν σε διαθεσιμότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους που είναι σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους.    

"Όλα αυτά προϋποθέτουν ανοιχτά Πανεπιστήμια" καταληγει ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Συμβολική αναστολή της διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων

Συμβολική αναστολή, της διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, αποφάσισε η έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος, εκφράζοντας τη στήριξή της στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων κατά της διαθεσιμότητας και καλώντας φοιτητές και γονείς να γίνουν συμπαραστάτες σε αυτόν.

Όπως επισημαίνεται, σε ανακοίνωση της Συγκλήτου, "η οριστική διαθεσιμότητα των 48 διοικητικών υπαλλήλων, σε συνδυασμό με την προηγούμενη προ ενός έτους διαθεσιμότητα άλλων 19 υπαλλήλων, πλήττει τις πιο καίριες και απαραίτητες δομές του Πανεπιστημίου, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας του."

Συνεχίζουν τον αγώνα οι διοικητικοί υπάλληλοι

Από την πλευρά τους οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία έως την Τρίτη.
Στο μεταξύ κρίθηκε παράνομη εκ νέου η απεργία τους, μετά τη νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη του υπουργού Παιδείας και παράλληλα διατάχθηκε νέα, η τρίτη στη σειρά, προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

από alterhtess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: