η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική η απεργία στα ΑΕΙ

Αυτή την απόφαση έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των 2 μεγάλων Ιδρυμάτων της Αθήνας οι οποίοι τους τελευταίυς 2 μήνες αντιδρούσαν με αυτόν τον τρόπο στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο έπειτα από προσφυγή του υπουργού Παιδείας κ Αρβανιτόπουλου. 

Το δικαστήριο άκουσε μάρτυρες και από τις 2 πλευρές. Οι μεν διοικητικοί υπάλληλοι υποστήριξαν ότι η κινητοποίηση τους έχει ως στόχο την αντίδραση απέναντι στο μέτρο της διαθεσιμότητας η οποία πλήττει δεκάδες εργαζόμενους. Από την άλλη οι αιτούντες επικαλέστηκαν το δημόσιο συμφέρον εξαιτίας της απώλειας του εξαμήνου αλλά και την οικονομικής βλάβης που υφίσταται το πανεπιστήμιο από την αδρανοποίηση των ερευντητικών προγραμμάτων.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η απεργία είναι παράνομη όχι όμως και καταχρηστική, γεγονός που επιτρέπει στους διοικητικούς υπαλλήλους να απεργήσουν εκ νέου με τα ίδια αιτήματα.

πηγή: newn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: