λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Για την δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο. Του Δημήτρη Πλιακογιάννη


Το κερασάκι στην τούρτα για τους θιασώτες της θεωρίας των άκρων έφερε η τελευταία δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω απο τα γραφεία στο Ν. Ηράκλειο. H συζήτηση για τα "επικίνδυνα άκρα" πλέον φουντώνει, τόσο μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Σαμαρά, ότι όσοι λένε για έξοδο απο το ευρώ είναι το άλλο άκρο, όσο και απο τις δηλώσεις Κεδίκογλου για υπεράσπιση της "νομιμότητας και της δημοκρατίας". Οι καταστάσεις είναι κρίσιμες και έχουν φέρει ένα μετασχηματισμό στα ίδια τα χαρακτηριστικά του μνημονιακού καθεστώτος : αν βάλει κανείς στο μυαλό του το "ντου" των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, το πώς πλέον η αντιτρομοκρατική και οι εισαγγελείς κινούν όλη την πολιτική ζωή της χώρας, την κραυγαλέα προπαγανδιστική ρητορεία των ΜΜΕ περί άκρων και επικίνδυνων κοινωνικών στοιχείων, είναι βέβαιο ότι η κατάσταση σφίγγει, ότι η επίθεση της κρατικής καταστολής εντείνεται.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι το βασικό στοιχείο: σε μια περίοδο που προχωράν οι κατασχέσεις σπιτιών, η διάλυση και ιδιωτικοποίηση παιδείας και υγείας και που παράλληλα, έρχονται δύο μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις ( ευρωεκλογές, δημοτικές), συζητείται ο προϋπολογισμός και τα νέα πακέτα μέτρων, επιλέγει συνειδητά (η κυβέρνηση Σαμαρά) να δημιουργήσει εκείνες τις προυποθέσεις, ώστε να φαίνεται ως η μόνη λογική λύση, ως ο μονόδρομος της "νομιμότητας" ανάμεσα στα άκρα. Το παραμύθι του success story δεν βγαίνει, και ο Σαμαράς πλέον παίζει ένα άλλο χαρτί : αυτό της πριμοδότησης της σύγκρουσης των άκρων, με σκοπό να διαφανεί η μνημονιακή νομιμότητα ώς η μόνη σανίδα σωτηρίας στο χάος της αριστερής ακυβερνησίας ή της ακροδεξιάς μαχαίρας. Πάνω σε αυτό το σχέδιο, της υπεράσπισης του μονοδρόμου, είναι έτοιμη η κυβέρνηση, με προκλητικό τρόπο, να ρίξει όλη την κοινωνία στο χάος, την αλληλοσφαγή, τον καννιβαλισμό, για να συνεχίσει ο μονόδρομος.

Σαφής είναι πλέον για τον κάθε νοήμονα άνθρωπο, η βαθιά σχέση κράτους και ΧΑ : η κυβέρνηση, με έναν γρήγορο τρόπο και στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, όχι μόνο εν μία νυκτί έδειξε στην ΧΑ , πόσο ξεδοντιασμένη είναι χωρίς την κρατική ανοχή, φυλακίζοντας αυτούς που μέχρι χθές την στήριζαν κοινοβουλευτικά, αλλά παράλληλα τώρα την άφησε αβοήθητη, έτοιμη να εκμεταλλευτεί κάθε είδους προβοκάτσια εις βάρος της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος. Την ίδια στιγμή, φαίνεται και πώς όλο το επικοινωνιακό στήσιμο του παρακράτους της ΧΑ έχει πύλινα πόδια, καθώς χωρίς την πολιτική και υλική στήριξη της κυβέρνησης, δεν μπορεί να ορθοποδήσει και να υπάρξει, παρά μόνο να προσφέρει ένα μάχιμο δυναμικό-στρατό, που έτσι και αλλιώς θα παραμείνει στην υπηρεσία του παρακράτους. Χρησιμοποίηθηκε όσο η κυβέρνηση ήταν ασταθής, και τώρα θα πεταχτεί στην γωνία ως άκρο, επιτελώντας έναν σπουδαίο ρόλο στο κύκνειο άσμα της : θα δώσει την ευκαιρία για διώξεις και επίθεση πολιτική στην Αριστερά, που θα την εξομοιώσουν με τους τρομοκράτες-εξτρεμιστές.

Ο ρόλος των ΜΜΕ ως προπαγανδιστικών εργαλείων κάθε κυβερνητικής ντιρεκτίβας, στο μοτίβο της υπεράσπισης του μονοδρόμου μνημονίου και ευρώ, διαφαίνεται ακόμα μια φορά ξεκάθαρος : ήδη ο Πρετεντέρης μίλησε για "ακροαριστερούς δολοφόνους" ενώ στην δολοφονία Φύσσα είχαμε "οπαδικές διαφορές". Θα ακουστούν και άλλα τις επόμενες μέρες απο τους χυδαίους αγανακτισμένους δήθεν δημοσιογράφους, που θα τείνουν στην υπεράσπιση της νομιμότητας, στην καταδίκη της βίας και των άκρων, στην εξίσωση της Αριστεράς ( και ειδικά της εξωκοινοβουλετικής, αυτή που λέει έξω απο ευρώ ίσως ;) με τους ακραίους εξτρεμιστές. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δηλώσεις των δημοσιογράφων συμπίπτουν με τις κυβερνητικές δηλώσεις ( πχ Πλεύρης, Άδωνις στον Σκάι κτλ). Για ακόμα μία φορά, ούτε λέξη δεν θα ακουστεί για τα κλεισίματα σχολών, για το 25ευρω στα νοσοκομεία, για τις κατασχέσεις σπιτιων για 2000 ευρω. Αυτή η πλευρά της μνημονιακής νομιμότητας, η κύρια πηγή του κοινωνικού καννιβαλισμού, τείνει να ξεχαστεί. Τάχα.

Το ζήτημα τελικά δεν είναι αν οι τρομοκράτες είναι αναρχικοί, ακροαριστεροί, δεξιοί του Περίανδρου, η Blackwater, η CIA ή δεν ξέρω τι άλλο θα ειπωθεί. Το βασικό θέμα είναι ότι η κοινωνική διάλυση της χώρας, το βάθεμα της ανεργίας, η εξαθλίωση, η καταστολή και η προπαγάνδα συνεχώς αναβαθμίζονται, μέσα σε μία κατάσταση αστάθειας και καννιβαλισμού. Ενός κοινωνικού καννιβαλισμού που επεδίωκε η κυβέρνηση, η οποία γιαυτό ακριβώς τον σκοπό ανέχτηκε και εξέθρεψε την ΧΑ: ώστε να μπορεί με μία απλή κίνηση, να σηκώνει ολόκληρα επικοινωνιακά σόου, να ενισχύει την εικόνα της ώς νόμιμη και δημοκρατική, να αποπροσανατολίζει τον λαό με θεωρίες των άκρων και τα συναφή. Την ίδια στιγμή, που διώκει τους αγωνιστές των Σκουριών που παλεύουν να μην διαλυθεί ο τόπος τους για τον Μπόμπολα, που μπαίνει στα πανεπιστήμια, που παίρνει σπίτια. Ο Σαμαράς βγαίνει ο μέγας ήρωας, η ΧΑ αθωώνεται ώστε να ξανααξιοποιηθεί στο μέλλον, και ο λαός χάνεται ξανά στο τρυπάκι της αλληλοσύγκρουσης.

Αυτό που χρειάζεται, ειδικά για τις δυνάμεις της Αριστεράς, δεν είναι μόνο η υπεράσπιση της νομιμότητας, αλα αριστερός Σαμαράς, ούτε η περιχαράκωση και η άμυνα στο " εμείς ποτέ δεν είχαμε σχέση με αυτά" κτλ. Χρειάζεται επιθετική αποκάλυψη του ρόλου της κυβέρνησης και των ΜΜΕ. Χρειάζεται ανάδειξη εκείνων των στοιχείων της συγκυρίας, των νέων μέτρων και της νέας διάλυσης που έρχεται, για την εξυπηρέτηση δανειστών και ευρωζώνης. Και , προφανώς, χρειάζεται πολιτική βούληση και ευθύνη, ώστε να καλέσει τον λαό στον αγώνα, να πέσει τώρα αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση, που θυσιάζει μια ολόκληρη κοινωνία για να διατηρήσει την εξουσία της!

Ο Ελληνικός λαός να μην φοβηθεί και να μην εξαπατηθεί! Δεν υπάρχουν δύο άκρα, ύπαρχει η κυβέρνηση, το κράτος και το παρακράτος, όλοι όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την στηρίζουν, και υπάρχει και ο λαός. Το ένα άκρο έχει στρατό ( ΜΑΤ και παρακράτος), έχει μηχανισμούς ενημέρωσης και προπαγάνδας ( ΜΜΕ), έχει και τους διεθνεις πατρώνες και την νομοθετική εξουσία, έχει πολιτικό λόγο ( θεωρία των άκρων και νομιμότητα). Το "άκρο" του λαϊκού κινήματος πρέπει να έχει όπλο την οργάνωση, την αλληλεγγύη, την αντιπληροφόρηση, τον διαρκή αγώνα να πέσει αυτή η κυβέρνηση, να διαλυθούν οι παρακρατικοί μηχανισμοί της, να βγούμε απο τον μονόδρομο του ευρώ, του χρέους και των μνημονίων που οδηγεί την κοινωνία στα άκρα, τον λαό στην εξαθλίωση και την χώρα στην διάλυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: