η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής την Τρίτη στις 14:00

Αύριο στις 14:00 στο μεγάλο αμφιθέατρο θα πραγματοποιηθεί τακτική Γενική Συνέλευση ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Αναμένεται δε να συμμετέχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της σχολής μας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα την ώρα της συνέλευσης.

Με αφορμή αυτό, αλλά και γιατί κάποια πράγματα δεν είναι δεδομένα, οφείλουμε να τονίσουμε τα εξής:

Ο Σύλλογος Φοιτητών Νομική απαρτίζεται από όλους τους φοιτητές της σχολής, από το πέρας της εγγραφής τους σε αυτήν.

Η γενική συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο του Συλλόγου και οι αποφάσεις της υιοθετούνται αυτόματα από αυτόν.

Με το ξεκίνημα της Συνέλευσης κατατίθενται στο προεδρείο τα "πλαίσια", δηλαδή οι προτάσεις ή τα σύνολα προτάσεων (σαν πακέτα). Πλαίσιο μπορεί να καταθέσει ο καθένας είτε είναι άτομο είτε ομάδα.

Κατά τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης μπορεί να πάρει το λόγο ο οποιοσδήποτε ενημερώνοντας το προεδρείο ότι θέλει να μιλήσει. Η διαδικασία χωρίζεται σε δύο μέρη:
στο πρώτο τοποθετούνται εκπρόσωποι των πλαισίων. Στο μέρος αυτό μπορούν να υποβληθούν ερωτήσεις σε όποιον παίρνει το λόγο. Στο δεύτερο μέρος μιλάει οποιοσδήποτε θέλει να τοποθετηθεί, δίχως να μπορεί να ερωτηθεί.

Στο τέλος της διαδικασίας κλείνουν οι πόρτες και αρχίζει η ψηφοφορία ανάμεσα στα πλαίσια. Συνήθως προηγείται μια ακόμα ψηφοφορία σχετικά με το αν θα γίνει ένας γύρος ψηφοφορίας (με αποτέλεσμα να περάσει το πλαίσιο που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους) ή δύο γύροι (στο δεύτερο γύρο γίνεται ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους πλαισίων).


Δεν υπάρχουν σχόλια: