η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Στη φυλακή θα οδηγηθεί 13χρονος

Στη φυλακή θα οδηγηθεί το 13χρονο παιδί που σκότωσε τον νεοναζί πατέρα του στις ΗΠΑ

Ο Joseph Hall σε ηλικία 10 ετών είχε σκοτώσει εν ψυχρώ τον πατέρα του, ενώ κοιμόταν, με πυροβολισμό εξ” επαφής. Το περιστατικό συνέβη την Πρωτομαγιά του 2011. Η υπόθεση είχε προκαλέσει όπως είναι φυσικό σάλο στις ΗΠΑ, ενώ ο δικηγόρος του 13χρονου- σήμερα - είχε υποστηρίξει ότι το αγόρι ήταν θύμα επανειλημμένης κακοποίησης από τον πατέρα του.

Ο πατέρας του παιδιού, Jeffrey Hall, ήταν ο αρχηγός του Εθνικοσοσιαλιστικού Κινήματος στο Λος Άντζελες και οργάνωνε συνεχώς συγκεντρώσεις νεοναζί ακόμα και στο σπίτι του.
Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι το παιδί είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του, αν και του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικά, λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλωσε, έχοντας συχνά επαφές με όπλα αλλά και με κηρύγματα μίσους.
Ο 13χρονος νόμιζε ότι θα αθωωθεί γιατί είχε δει μια εκπομπή στην τηλεόραση, όπου ένα παιδί σκότωσε τον πατέρα του που το κακοποιούσε και είχε αθωωθεί.
Ο δικαστής επέβαλλε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, από τα οποία μπορεί να εκτίσει τα επτά και να αποφυλακιστεί με όρους.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα ,με βάση τον ελληνικό ποινικό κώδικα, ένας ανήλικος 10-13 ετών δεν έχει ικανότητα  για καταλογισμό και θα μπορούσε να του επιβληθούν μόνο αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα, από τα οποία το αυστηρότερο   θεωρείται η τοποθέτησή του σε κάποιο ίδρυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: