η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης

Από το ΔΣ της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης ΑΠΘ:

Όπως γνωρίζετε η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη (ΠΦΛ) λειτουργούσε για πολλά χρόνια με δύο εργολαβίες, μία καθαριότητας με 67 άτομα  και μία φύλαξης με 60 άτομα, καθώς και 23 μονίμους υπαλλήλους.
Το προηγούμενο καλοκαίρι ο διαγωνισμός καθαριότητας δεν έγινε αποδεκτός από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΣ). Μετά από αυτή την εξέλιξη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΦΛ, εν όψει της διαφαινόμενης αδυναμίας λειτουργίας της Λέσχης, αποφάσισε ομόφωνα την οριστική ματαίωση του διαγωνισμού καθαριότητας και την προκήρυξη τακτικού διαγωνισμού με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών εστίασης για ένα χρόνο.

Επειδή ο διαγωνισμός αυτός δεν θα τελεσφορούσε έγκαιρα και για να είναι δυνατή η σίτιση των φοιτητών εντός του Οκτωβρίου, υποβλήθηκε ερώτημα προς την ΕΑΑΔΣ και έγινε προσφυγή σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για διάστημα 100 ημερών, δηλαδή από 15.9.2013 έως 15.1.2014. Η διαδικασία διαπραγμάτευσης πραγματοποιήθηκε, όμως τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, ενώ είχε ήδη αναδειχθεί ανάδοχος και η ΠΦΛ θα ξεκινούσε να λειτουργεί την ερχόμενη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου παρέχοντας δωρεάν σίτιση στους φοιτητές μας, υπεβλήθη προσφυγή κατά της απόφασης από ενδιαφερόμενη εταιρεία. Μετά την εξέλιξη αυτή η έναρξη σίτισης των φοιτητών θα καθυστερήσει για σύντομο χρονικό διάστημα έως ότου αρθούν οι δικαστικές εμπλοκές που προέκυψαν.
Θα θέλαμε να γίνει γνωστό σε όλο το προσωπικό του Πανεπιστημίου και τους φοιτητές μας, ότι οι Πρυτανικές αρχές και το ΔΣ της ΠΦΛ καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες υπό αντίξοες συνθήκες, ώστε η ΠΦΛ να παραμείνει ανοικτή και να συνεχίσει να παρέχει δωρεάν σίτιση υψηλής ποιότητας στους φοιτητές του ΑΠΘ και παράλληλα μην υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: