λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ JEAN MONNET ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΕΣ/ΠΑΜΑΚ


  Όσοι φοιτητές επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για πρακτική άσκηση στηνΈδρα Jean Monnet (μη αμειβόμενη), αποστέλλοντας μήνυμα με τον τίτλο praktiki askisi στην ηλεκτρονική διεύθυνση  despinaanagnostopoulou@yahoo.com, με συνημμένο ένα βιογραφικό σημείωμα.
Οι θέσεις είναι για 4 φοιτητές, τουλάχιστον 4ετείς, από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, αλλά μπορούν να συμμετάσχουν και φοιτητές από το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και τη Νομική Θεσσαλονίκης, εφόσον έχουν διδαχθεί ή διδάσκονται φέτος Δίκαιο της ΕΕ.

Η συνέντευξη θα γίνει την Δευτέρα 30.9.2013, από ώρα 11.30 έως ώρα 14.00 το αργότερο, ανάλογα με τη σειρά εμφάνισης στο γραφείο 321 Β, τρίτος όροφος, Πύργος ΚΖ, ΠΑΜΑΚ.
Τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν άμεσα με ηλεκτρονικό μήνυμα στο compus, στο μάθημα Δίκαιο της ΕΕ Ι, ώστε να λάβουν γνώση όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές, χωρίς ιδιαίτερο μήνυμα σε κάθε συμμετέχοντα, εκτός εάν ο υποψήφιος είναι από άλλο τμήμα.
Οι όροι της πρακτικής άσκησης είναι οι ακόλουθοι:
Η πρακτική άσκηση είναι μη αμειβόμενη.  Φέτος διαρκεί περίπου έξι μήνες συνολικά από 1.10.2013 μέχρι 20.12.2013, και από 3.2.2014 μέχρι 16.5.2014 για τον κάθε ασκούμενο. Σημαντικό προσόν είναι η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (Proficiency). Σε περίπτωση αναιτιολόγητης και συνεχούς αμέλησης των καθηκόντων, θα παύει η πρακτική άσκηση.
Η πρακτική άσκηση περιλαμβάνει καθημερινή παρουσία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας περίπου 3 ωρών για 4 ημέρες που θα καταστεί συμβατή με το πρόγραμμα του κάθε φοιτητή. Το αντικείμενο της άσκησης είναι η εμβάθυνση στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα καθήκοντα είναι μετάφραση κειμένων από την αγγλική στην ελληνική και αντίστροφα, έρευνα σε βάσεις δεδομένων, αποδελτίωση και ανεύρεση βιβλιογραφίας στο ευρωπαϊκό δίκαιο, ευρωπαϊκούς θεσμούς και ευρωπαϊκές πολιτικές, υποβοήθηση στη διόρθωση κειμένων που θα δημοσιευθούν από την Έδρα αυτοτελώς ή από την ιστοσελίδα της, υποβοήθηση στην οργάνωση των συνεδρίων και των ομιλιών από διακεκριμένους ομιλητές, υποβοήθηση στην οργάνωση των εικονικών δικών, υποβοήθηση στην ανάλογη αλληλογραφία της Έδρας,  κλπ.
Στο τέλος της πρακτικής άσκησης, που θα διεξαχθεί επιτυχώς, θα δοθεί το ανάλογο πιστοποιητικό και συστατική για κάθε χρήση. Οι ασκούμενοι έχουν τη δυνατότητα δημοσιεύσεων κειμένων υπό την επιμέλειά τους ή εφόσον επιθυμούν να δημοσιεύσουν junior research papers, κατόπιν εγκρίσεως τους, στην ιστοσελίδα της Έδρας. Βελτιώνουν την αγγλική ορολογία και αποκτούν εμπειρία στην ερευνητική εργασία, στην οργάνωση συνεδρίων, στην έκδοση βιβλίων και στη συμμετοχή σε ομαδική εργασία. Για περισσότερες πληροφορίες βλ. ιστοσελίδα http://afroditi.uom.gr/jmc/.

Δέσποινα Αναγνωστοπούλου
Επίκουρη καθηγήτρια
Έδρα Jean Monnet
ΔΕΣ/ΠΑΜΑΚ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπορείτε να με ενημερώσετε για την πηγή της ανακοίνωσης γιατί το link δεν μου βγάζει κάτι.

Ανώνυμος είπε...

http://afroditi.uom.gr/jmc/