λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΘ: Σοβαρός κίνδυνος από τη διαθεσιμότητα

Οι κοσμήτορες των 11 σχολών του ΑΠΘ, με ομόφωνο ψήφισμά τους, προειδοποιούν ότι η διαθεσιμότητα θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη λειτουργία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την αρτιότητα των σπουδών και την αξία των πτυχίων.

 
Οι κοσμήτορες του ΑΠΘ εκφράζουν προβληματισμό για «την επιχειρούμενη απίσχνανση των ήδη ανεπαρκώς στελεχωμένων διοικητικών δομών του Ιδρύματος, εξαιτίας της επαπειλούμενης θέσης σε διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού του διοικητικού προσωπικού». 
 
Τονίζουν ότι το ΑΠΘ, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, προσφέρει, μέχρι σήμερα, ύψιστη ποιοτική εκπαίδευση σε 75.000 φοιτητές σε 41 τμήματα, στηριζόμενο στις υπηρεσίες 2.100 καθηγητών, 758 υπαλλήλων διοίκησης (μονίμων και ΙΔΑΧ) και 180 υποαμειβόμενων διοικητικών υπαλλήλων μέσω εργολαβιών.
 
«Οι αναλογίες, που προκύπτουν, διατηρούν μια εντελώς οριακή δυνατότητα λειτουργίας των σχολών μας, η οποία θα εκλείψει και αυτή αν υλοποιηθούν οι σχεδιαζόμενες περικοπές του παραπάνω διοικητικού προσωπικού καθώς και της χρηματοδότησης του Ιδρύματος» αναφέρουν οι κοσμήτορες.
 
Παράλληλα, ζητούν από την πολιτεία να αναθεωρήσει τις προτάσεις της και να αναγνωρίσει έμπρακτα «ότι ο χώρος της Παιδείας δεν είναι δεκτικός πειραματισμών αυτής της μορφής, δεδομένου ότι ένα τέτοιο σφάλμα θα χρειαστεί γενιές ολόκληρες για να διορθωθεί».
 
από enet,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: