λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Πάλι απεργίες οι εκπαιδευτικοί; Άλλη δουλειά δεν εχουν να κάνουν; Της Βάσως Αραμπατζή

Oi μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και των πρώτων τάξεων του λυκείου χαίρονται που πριν ακόμα ξεκινήσουν θα χάσουν μαθήματα. Οι προετοιμαζόμενοι για τις πανελλήνιες αγχώνονται μήπως δεν προλάβουν να βγάλουν την ύλη και ξαφνικά θυμήθηκαν και αναρωτιούνται τί θα απογίνουν τα παιδιά που δεν πάνε φροντιστήρια. Οι φοιτητές αγχώνονται μήπως χάσουν την εξετατική, και οι γονείς βρίζουν τους εκπαιδευτικούς που στερούν την εκπαίδευση απο τα παιδιά τους.Αυτή είναι η κατά πλειονότητα θέση της ελληνικής πραγματικότητας.

Αναρωτιέμαι, άραγε σκέφτηκε κανείς τί στο καλό ζητάνε οι εκπαιδευτικοί; Tί είναι αυτό που τους έκανε να βγούνε στους δρόμους; Να μην ξεχνάμε ότι οι απεργοί δεν πληρώνονται για τις ημέρες που απεργούν. Γιατί λοιπόν αυτη η κίνηση σε τόσο δύσκολους καιρούς;

Τί ζητάνε λοιπόν;Γιατί απεργούν;

1. Για τις 2.100 απολύσεις και διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικων δημοσίου. Ζητόυν να παραμείνουν στις θέσεις τους. Κανεις από τους <<σωτήρες>> κυβερνώντες μας που τόσο φροντίζουν για το εκπαιδευτικό μέλλον αυτού του τοπου δεν σκέφτηκε πώς αυτοί οι άνθρωποι θα σπουδάσουν τα παιδιά τους σε μία χώρα φροντιστηρίων και σαθρού εκπαιδευτικου συστήματος που οι ιδίοι χτίσανε με κόπο; Μάλλον θα λέγαμε πως ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ!

2. Για 10.000 μαθητές ΕΠΑΛ που δεν ακολουθούν την ειδικότητα που επιθυμούν λόγω των απολύσεων και ωθούνται σε άλλες ειδικότητες. Κανείς δεν ρώτησε αυτά τα παιδια αν θέλουν να ακολουθήσουν κάτι άλλο από αυτο που αναγκάζονται τελικά να κάνουν ή απλά τους προτείνουν σε περίπτωση που θέλουν τόσο πολύ να ασχοληθούν με την ειδικότητα που επιθυμούν να πανε στα ΙΕΚ.Μάλλον ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ!

3. Για την αύξηση των δύο διδακτικών ωρών που πολύ βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν τους εκπαιδευτικούς τεμπέληδες. Ήταν στην πραγματικότητα η τακτική του Υπουργείου για μείωση προσλήψεων αναπληρωτών για την τρέχουσα σχολική χρονιά.


Άλλα δεν πειράζει.Οι κυβερνώντες μας πιστευουν τόσο πολύ στα νέα παιδια και τους δίνουν μία ευκαιρία να ανπτύξουν τις γνώσεις στους στο εξωτερικό.Η Ελλάδα έτσι και αλλιώς είναι καμμένο χαρτί.Ποιος νοιάζεται;

4. Για τις κενές θέσεις που προορίζονταν για τους νεοπροσληφθέντες και τελικά θα καλυφθούν από το ήδη υπάρχον και μειωμένο εκπαιδευτικό δυναμικό ,περιπλανώμενο από τόπο σε τόπο.

5. Για τις κρατήσεις που γίνονται στο μισθό των εκπαιδευτικών σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο και ειναι ισαξιες με κρατήσεις του παλιού μισθολογίου.

6. Για την καταστροφή της δημόσιας παιδείας και την τάση προς ιδιωτικοποιήσεις.

Και όσοι πουν ότι δεν ευσταθεί το επιχείρημα και οτί απλά θα λειτουργουν ταυτόχρονα και ιδιωτικά ιδρύματα ας αναρωτηθούν. Σε μία χώρα αυξανόμενων μειώσεων μισθών και απολύσεων, σε μία χώρα που οι μαθητές θα μάζευονται σε αμφιθεατα των 40 ατόμων για να κάνουν μάθημα, ποια θα είναι η αξία της δημόσιας εκπαίδευσης; Ποιά θα είναι η παρεχόμενη εκπαιδευση του δημοσίου δίπλα στη καλοπληρωμένη εκπαίδευση των ιδιωτικών ιδρυμάτων;

Ποιες θα είναι οι συνέπειες;

-Απόφοιτοι πανεπιστημιών (καθηγητές ,δάσκαλοι) μαζι με τους απολυθέντες και τους όντες σε διαθεσιμότητα θα ενισχύουν πλεόν τα ποσοστά ανεργίας και σε λίγο καιρό θα αγγίζουν τα όρια της φτώχειας.

- Πόλλοι νέοι θα αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό ή να δουλευουν ανασφάλιστα και με πενιχρούς μισθούς.Και έρχονται κάποιοι να μας μιλήσουν για ανάπτυξη.Για ποιο καταναλωτικό κοινό μιλάνε που θα κινήσει την αγορά;Γι΄αυτό που δεν θα έχει να αγοράσει ,ούτε τα προς το ζην;

- Η εκπαίδευση θα εκτροχιαστεί.Τα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια θα καταρρέουν το ένα μετά το άλλο.Και πλέον πρόσβαση στην εκπαίδευση ή τουλάχιστον ανέλιξη σε αυτή θα έχουν μόνο οι ευκατάστατοι.Μπρος για μία χώρα ανισότητας ευκαιριών.Θα φτάσουμε να λέμε αυτό που έλεγαν οι παππούδες μας ή οι γονείς μας ΕΙΧΑΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΜΕ

- Πολλοι φοιτητές θα παρατήσουν τις σπουδές τους(δωρεάν συγγράματα τέλος.φοιτητικές εστίες κλείνουν,λέσχες -εστιατόρια είναι σε αναμονή)

Τί άλλο θέλετε για να πειστούμε πως πάμε από το κακό στο χειρότερο;Τί άλλο θέλετε για να βγείτε στους δρομους να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον;Λέτε οτι οι απεργίες θέτουν σε κίνδυνο τα όνειρα των παιδιων;

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: