λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων και προσφυγών στα πανεπιστήμια

Με «κατεβασμένα ρολά» και υπό τη σκιά της προκαταρτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο εισαγγελέας, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Παιδείας, θα είναι και αυτή την εβδομάδα τα πανεπιστήμια, που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα. Οι πρυτάνεις, από την πλευρά τους, ετοιμάζουν τις προσφυγές και μιλούν για στοχοποίησή τους, που κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες.

Το «λουκέτο» μπαίνει από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, που διαμαρτύρονται για την απόφαση της πολιτείας να απομακρύνει 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους από οκτώ τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, μεταξύ των οποίων και το ΑΠΘ, γεγονός που οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας τους.

Στο ΑΠΘ, που μετέθεσε για μια εβδομάδα την έναρξη των μαθημάτων, απεργούν τη Δευτέρα και την Τρίτη οι καθηγητές, οι διοικητικοί υπάλληλοι (σ.σ. η Ομοσπονδία τους έχει πάρει απόφαση για νέα πενθήμερη απεργία) και το ειδικό επιστημονικό προσωπικό. Οι εργαζόμενοι θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο με τους φοιτητές, έτσι ώστε μέσα στις επόμενες μέρες να προχωρήσουν σε κοινές διαμαρτυρίες.


Περί προσωποποίησης
Τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη πρόκειται να κατατεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές των οκτώ ιδρυμάτων κατά της διαθεσιμότητας. Το νομικό πλαίσιο, το οποίο ανέπτυξαν καθηγητές του ΑΠΘ, είναι ήδη έτοιμο και αναμένεται η τελική επεξεργασία των κειμένων. Την ίδια ώρα, οι πρυτάνεις έχουν πάνω από το κεφάλι τους την απειλή της προκαταρτικής εξέτασης, που θα διενεργήσει η εισαγγελία πρωτοδικών (σ.σ. προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ειδοποίηση).
«Η προσωποποίηση των ευθυνών στο πρόσωπο του πρύτανη είναι μια πολιτική που ενδεχομένως εξυπηρετεί σκοπιμότητες στοχοποίησης ή κάποιο κυνήγι μαγισσών. Στο κάδρο η κυβέρνηση βάζει τα οκτώ πανεπιστήμια και όχι τους πρυτάνεις τους, οι οποίοι εκπροσωπούν τη Σύγκλητο, δηλαδή το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Κατά συνέπεια, όπου βλέπεις πρύτανης, βάζεις Σύγκλητος», τόνισε στην EgnatiaPost ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, που προεδρεύει της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Υπενθυμίζεται ότι τα πανεπιστήμια θα μεριμνήσουν για την παράταση της περιόδου των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών και για τον ορισμό νέων ημερομηνιών, όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν.

από: egnatiapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: