η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Υπό παραίτηση η Σύγκλητος του ΑΠΘ διαμαρτυρόμενη για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων. Αναστολή της διοικητικής λειτουργίας του ΑΠΘ μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου


Η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάσισε σήμερα τη συμβολική αναστολή διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος, από την Πέμπτη 19 έως και τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και εξέτασε, ως περαιτέρω βήμα, την παραίτηση όλων των οργάνων διοίκησης του ΑΠΘ από τα διοικητικά aτους καθήκοντα και τις αντίστοιχες διοικητικές θέσεις, στην περίπτωση πραγμάτωσης της κυβερνητικής σχεδιαζόμενης διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ, σε μία ύστατη προσπάθεια να αναδείξει τις ιδιαίτερες - ειδικά για το ίδρυμά μας- συνέπειες των κυοφορούμενων αποφάσεων της Πολιτείας, θεωρεί υποχρέωσή της να απευθύνει έκκληση προς την τελευταία να αναθεωρήσει τις προθέσεις της και να αναγνωρίσει έμπρακτα ότι ο χώρος της Παιδείας δεν είναι δεκτικός ενεργειών αυτής της μορφής, δεδομένου ότι ένα τέτοιο σφάλμα θα χρειαστεί γενιές ολόκληρες για να διορθωθεί.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ: 
Α. Εκφράζει «την απόλυτη αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη ένταξη αριθμού διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ σε καθεστώς διαθεσιμότητας». 
Β Τονίζει ότι μια τέτοια προοπτική έχει ήδη τεκμηριωθεί, με επιστημονικά επιχειρήματα, ότι θα καταστήσει εντελώς αδύνατη τη συνολική λειτουργία του ιδρύματος.
Γ. Επισημαίνει ότι «ακόμη και με βάση τα κριτήρια του ΥΠΑΙΘ, το ΑΠΘ προκύπτει να έχει ανάγκη σημαντικού αριθμού πρόσθετου προσωπικού». 
Δ.Υπογραμμίζει ότι βέβαιο ότι η ίδια προοπτική θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο ολοσχερούς διακοπής λειτουργίας σημαντικών δομών του ΑΠΘ που προσφέρουν ερευνητικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο (σεισμολογικός σταθμός, παροχή υπηρεσιών ιατρικής, οδοντιατρικής και κτηνιατρικής περίθαλψης, αρχαιολογικές ανασκαφές, αγρόκτημα, δάση, επιτροπή ερευνών, πρακτική άσκηση φοιτητών κ.τ.λ.)

Τέλος η Σύγκλητος του ΑΠΘ απευθύνεται με αγωνία στην ελληνική κοινωνία, στους φοιτητές και στους γονείς τους και υπογραμμίζει ότι, με τις εξελίξεις αυτές, θα τεθεί άμεσα σε σοβαρό κίνδυνο η λειτουργία του πανεπιστημίου, η αρτιότητα των παρεχόμενων στις Σχολές μας σπουδών και, συνακόλουθα, η ακαδημαϊκή και επαγγελματική αξία των αντίστοιχων πτυχίων.

Προγραμματισμός εκδηλώσεων ενημέρωσης για το θέμα της διαθεσιμότητας:
  - την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 13.00 η Σύγκλητος του ΑΠΘ διοργανώνει, στην αίθουσα της Συγκλήτου, συνέντευξη τύπου προκειμένου να εξηγήσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της επαπειλούμενης διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, τόσο στο ίδιο το πανεπιστήμιο όσο και στις εξειδικευμένες δομές του ΑΠΘ που προσφέρουν ακαδημαϊκό και κοινωνικό έργο (σεισμολογικός σταθμός, παροχή υπηρεσιών ιατρικής, οδοντιατρικής και κτηνιατρικής περίθαλψης, αρχαιολογικές ανασκαφές, αγρόκτημα κ.τ.λ.).
- την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ. η Σύγκλητος του ΑΠΘ διοργανώνει, στην  Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ (Κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή»), συζήτηση για τα προβλήματα και τις επιπτώσεις στο ΑΠΘ της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων. Στην εκδήλωση καλούνται όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.
- τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 το ΑΠΘ διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, το ακριβές πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθεί. Στις εκδηλώσεις αυτές θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό.

1 σχόλιο:

ε μα πια είπε...

ναι ναι χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι είναι η φάση μας(η έκφραση σο(γελάει ο κόσμος) να μην κοπεί κρίνεται απαραίτητη) αντί να το κλεισουν ολοκληρωτικά όπως κάθε πανεπιστήμιο σε αυτή τη στάνη της ελαδάρας δήθεν δείχνει αλληλεγγύη, μυλόπουλος και απεργοσπασία δεξιά και σύφιλη