λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΠΘ για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα 240 υπαλλήλων του

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Σας κοινοποιούμε για ενημέρωσή σας την ανακοίνωση των Πρυτανικών και των Κοσμητορικών Αρχών για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα 240 υπαλλήλων του ΑΠΘ.
Οι Πρυτανικές Αρχές,
Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής,  Αναπληρωτής  Πρύτανη (Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης)
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αναπληρώτρια Πρύτανη (Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού)
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αναπληρώτρια Πρύτανη (Αντιπρύτανις Έρευνας)
Ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΠΘ για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα 240 υπαλλήλων του
Αργά τη νύχτα της Πέμπτης 19.09.2013, οι Πρυτανικές Αρχές και οι Κοσμήτορες όλων των Σχολών του ΑΠΘ συνήλθαμε εκτάκτως, έχοντας λάβει γνώση για την άμεσα επικείμενη έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα θέτει σε διαθεσιμότητα άλλους 240 υπαλλήλους, δηλαδή το 1/3 του διοικητικού προσωπικού του ΑΠΘ, επιπλέον των 81 που έχουν ήδη απομακρυνθεί. Και τούτο, τη στιγμή που, λίγες ώρες νωρίτερα, η Σύγκλητος του ΑΠΘ, σε συνέντευξη με ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων του τύπου, τεκμηρίωσε πλήρως, με αναλυτικές παρουσιάσεις των αντίστοιχων Κοσμητόρων, ότι σε τέτοια περίπτωση, όλες οι κύριες, μεγάλης ακαδημαϊκής και κοινωνικής σημασίας, δομές του ΑΠΘ θα περιέλθουν άμεσα σε κατάσταση πλήρους κατάρρευσης.

Όλοι οι συνελθόντες διαπιστώνουμε από κοινού ότι, με τις εξελίξεις αυτές, το ΑΠΘ θα δεχθεί το πιο σοβαρό πλήγμα και θα αντιμετωπίσει την οξύτερη κρίση της νεώτερης ιστορίας του. Ως διοίκηση του ΑΠΘ δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε την απαξίωση του πανεπιστημίου που θα προκαλέσει η απομάκρυνση του προσωπικού μας.


Γι΄αυτό, την ύστατη αυτή στιγμή καλούμε την Πολιτεία να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να μην προχωρήσει στην έκδοση της κυοφορούμενης καταστροφικής για το ΑΠΘ Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Ταυτόχρονα καλούμε την Πανεπιστημιακή Κοινότητα σε εγρήγορση.

Συνακόλουθα αποφασίζουμε:

1. Να συγκληθούν άμεσα, αύριο Παρασκευή, έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις όλων των Σχολών ή διευρυμένες συνεδριάσεις των Κοσμητειών τους, για τη λήψη αποφάσεων με στόχο την κλιμάκωση της αντίδρασής μας στις επικείμενες εξελίξεις.

2. Να αναζητηθεί από την Πρυτανεία κοινή δράση του ΑΠΘ με τα λοιπά 7 πανεπιστήμια που θίγονται καίρια από τις εξελίξεις αυτές.

3. Να συγκληθεί εκτάκτως συνεδρίαση της Συγκλήτου τις αμέσως επόμενες μέρες.

4. Ενόψει των έκτακτων συνθηκών που δημιουργούνται, να ματαιωθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για αύριο, Παρασκευή, καθώς και για τη Δευτέρα 23.09.2013.

Οι Πρυτανικές και
οι Κοσμητορικές Αρχές του ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: