λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ MONROE E. PRICE MEDIA LAW Moot Court Competition 2014Η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα λάβει και εφέτος μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης "Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition" που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το τελικό διαγωνιστικό τμήμα που περιλαμβάνει την προφορική δοκιμασία, θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2014 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η συμμετοχή στους τελικούς της εικονικής δίκης προϋποθέτει την πρόκριση της ομάδας στον περιφερειακό προκριματικό γύρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 13-15 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου.

Οι φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά βιογραφικό σημείωμα υπόψη του Επίκ. Καθ. Μιλτιάδη Σαρηγιαννίδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση ms@law.auth.gr με την ένδειξη «για τον Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition 2014» μέχρι τις 28 Αυγούστου.

Η πρώτη συνάντηση των ενδιαφερομένων (προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες πρώτου επιπέδου) που θα συγκροτήσουν την ομάδα, θα γίνει την Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 11:00 στο Σπουδαστήριο του Τομέα Διεθνών Σπουδών (Αιθ. 109). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να μελετήσουν την υπόθεση του φετινού διαγωνισμού που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εικονικής δίκης (http://pricemootcourt.socleg.ox.ac.uk/2013-14-competition-case) και να είναι προετοιμασμένοι για να αναπτύξουν συνοπτικά τα βασικά νομικά ζητήματα που ανακύπτουν, καθώς και για να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις. Ελάχιστη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής είναι η επιτυχής εξέταση στο μάθημα Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο Ι (Γενικό Μέρος) και η άριστη γνώση της αγγλικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό μπορείτε να επισκεφθείτε την σχετική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης: http://pricemootcourt.socleg.ox.ac.uk/

Επίκ. Καθ. Μ. Σαρηγιαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: