η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Θέατρο δρόμου από την ομάδα Παπαγαλάκι στο πάρκο του ΦωκάΤη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, στις 20:15, η θεατρική ομάδα «Παπαλάγκι» θα παρουσιάσει στο Πάρκο του Φωκά την παράσταση με τίτλο «Ντόμπρε Ντεν», μια δράση με τη συνεργασία της Δημοτικής Περιφερειακής Βιβλιοθήκης Χαριλάου.

Στο «Ντόμπρε Ντεν», μια παρέα εφήβων ψάχνει στη γειτονιά της για ένα χαμένο ποδήλατο, υποθέτοντας ότι το έχει κλέψει ο “καινούργιος”, ο ξένος μαθητής που εμφανίστηκε στο σχολείο. Δεν γνωρίζουν όμως τίποτα για αυτόν, παρά μόνο δυο λέξεις που τους είπε: “Ντόμπρε Ντεν”.

Η φράση «Ντόμπρε Ντεν» γίνεται οδηγός τους σε μια περιπέτεια αναζήτησης, αλλά και μέσο για να γνωρίσουν καλύτερα τους εαυτούς τους και τον άλλον.

Το έργο δημιουργήθηκε στη διάρκεια προβών, με αφετηρία μια σκέψη: γιατί μετά από τόσα χρόνια που η Ελλάδα είναι χώρα υποδοχής μεταναστών δεν γνωρίζουμε ούτε μία λέξη σε κάποια από τις γλώσσες αυτών; Αξιοποιώντας τεχνικές μεταμφίεσης και θεάτρου δρόμου, η παράσταση, που απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες, έχει παρουσιαστεί ήδη σε υπαίθριους χώρους της Θεσσαλονίκης και συνεχίζει.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λιάνα Ταουσιάνη, Δημήτρης Φουρλής και Μιχάλης Φωτόπουλος.
Σκηνοθεσία: Τάσος Αγγελόπουλος.
Σκηνικά αντικείμενα και κοστούμια: Μαργαρίτα Δεληαγγέλου.
Κίνηση: Κωνσταντίνος Κατσαμάκης.
Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καβύρη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: