λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013


Μπαχρέιν: Φυλάκιση σε έξι άτομα για προσβολή της μοναρχίας μέσω Twitter.
Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν χθες έξι άτομα στο Μπαχρέιν, επειδή προσέβαλαν τον βασιλιά της χώρας Hamad, μέσω σχολίων στο Twitter. Το δικαστήριο καταδίκασε τους κατηγορουμένους σε μονοετή φυλάκιση με αφορμή tweets που θεωρήθηκαν προσβλητικά και δυσφημιστικά για το πρόσωπο του βασιλιά.
Η Εισαγγελία παρατήρησε πως το Σύνταγμα της χώρας εγγυάται την ελευθερία έκφρασης και λόγου, δεν επιτρέπει όμως την κατάχρηση των δικαιωμάτων αυτών σε βάρος των θεμελίων μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Το Μπαχρέιν βρίσκεται έντονα στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες με αφορμή την στάση που κρατούν τα δικαστήριά του σε ζητήματα ελευθερίας της έκφρασης και ακτιβισμού εναντίον της μοναρχίας. Τον Μάρτιο δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση δέκα ετών ακτιβιστές που συμμετείχαν σε διαδήλωση για την δημοκρατία, ενώ τον Ιανουάριο Εφετείο είχε επιβεβαιώσει τις ποινικές καταδίκες σε βάρος διαδηλωτών που κατηγορούνταν ότι συνωμοτούσαν για ανατροπή της μοναρχίας.

Πηγή: lawnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: