η συντακτική ομάδα του nomikithess.gr καταγγέλλει τη διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Αθώος κρίθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για το iPhone στη Δραγούμη

Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Παντή, ο οποίος κατηγορείτο για την υπόθεση της δωρεάς κινητού τηλεφώνου (i-Phone) στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, δαπάνη που φέρεται να έγινε με χρήματα του Ιδρύματος. Μαζί με τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ αθωώθηκε και ο άλλοτε διευθυντής του καταστήματος εμπορικών ειδών «Λογότυπος», Γιώργος Δημητριάδης.

Το συγκεκριμένο κατάστημα το διαχειρίζεται η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ. Απολογούμενος στο δικαστήριο ο Γ. Παντής επέρριψε τις ευθύνες στον συγκατηγορούμενό του, τονίζοντας ότι ο τελευταίος ήταν αυτός που τον έφερε σε επαφή με την γνωστή ηθοποιό. «Την Ναταλία Δραγούμη την είδα μία φορά. Ενδιαφέρθηκε να προβάλει το έργο του Πανεπιστημίου σε μία τηλεοπτική εκπομπή.

Τελικά το θέμα δεν προβλήθηκε», τόνισε, καθιστώντας υπεύθυνο για την αποστολή της συσκευής τηλεφώνου τον Γ. Δημητριάδη. «Αυτός φρόντισε το κινητό τηλέφωνο μέσω του ‘Λογότυπου'. Εγώ αρνήθηκα να το πληρώσω», απολογήθηκε. «Εγώ εκτελούσα εντολές του αντιπρύτανη», είπε κατά τη δική του απολογία ο πρώην διευθυντής του καταστήματος «Λογότυπος», απαντώντας έτσι στις αιχμές του συγκατηγορουμένου του.

Τελικά, το δικαστήριο, κρίνοντας ότι δεν ζημιώθηκε το Πανεπιστήμιο, τους αθώωσε από όλες τις κατηγορίες. Τον μεν Γ. Παντή για απιστία στην υπηρεσία, το δε Γ. Δημητριάδη για άμεση συνέργεια στην απιστία, απόπειρα εκβίασης κατ' εξακολούθηση και υπεξαίρεση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: