λευτεριά στο χύμα τσίπουρο - ο φασισμός του ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!
Το nomikithess.gr είναι ένα σάιτ από τους και για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο nomikithess μπορεί να δημοσιεύσει ο καθένας ο,τιδήποτε θέλει (ανακοίνωση, άρθρο κλπ) πατώντας απλώς δεξιά στην επιλογή "άποψη" ή στέλνοντας στο μέσω facebook ή μέιλ.

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Εξεταστέα ύλη στο μάθημα του 'Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης'

Από τον Τομέα Διεθνών Σπουδών ανακοινώνεται ότι η εξεταστέα ύλη στο μάθημα του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εξετάσεις του Ιoυνίου  & Σεπτεμβρίου  2013 είναι : 

- Ιστορικά. Η ενοποίηση της Ευρώπης και οι Ευρωπαϊκές Κοινότητες. ΄Ιδρυση και εξέλιξη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κυριότερες θεσμικές εξελίξεις μετά τις Συνθήκες του Άμστερνταμ, της Νίκαιας και της Λισαβόνας.
- Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της. 
- Τα συνταγματικά θεμέλια της συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Θεμελιώδη χαρακτηριστικά του κοινοτικού και ενωσιακού θεσμικού συστήματος - τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι αρμοδιότητές τους. 
- Οι πηγές του κοινοτικού δικαίου και του δικαίου της Ένωσης. Το πρωτογενές, δευτερογενές και τριτογενές ενωσιακό δίκαιο.
- Τα χαρακτηριστικά του ενωσιακού δικαίου - Αυτονομία, υπεροχή και άμεση ισχύς του ενωσιακού δικαίου.
- Προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στο δίκαιο της Ένωσης. 
- Η έννομη προστασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
--------------------------------
Στη διάρκεια της εξέτασης θα επιτραπεί η χρήση των Συνθηκών, υπό την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ θα είναι σχολιασμένες, ΟΥΤΕ σημειωμένες με οποιονδήποτε τρόπο.
- Απαραίτητη για τις εξετάσεις η  φοιτητική ταυτότητα.
Υ π ε ν θ υ μ ί ζ ε τ α ι   ότι με απόφαση του Τμήματος οι φοιτητές που δεν έχουν δηλώσει το μάθημα για το Χειμερινό εξάμηνο 2012-2013  απαγορεύεται να μεταφέρουν τον βαθμό τους σε άλλο εξάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: